Uplašena djevojka

Hrvatska srećom spada u sigurne zemlje. Još uvijek možete šetati noću jednako kao i danju poprilično sigurni da vam se ništa neće dogoditi. Ipak, nikada ne znate u kakvoj se situaciji možete naći.

Ako nemate pojma o fizičkoj obrani, najbolje je da nikog niti ne izazivate već da pokušate riješiti situaciju mirnim putem, pozivom policije ili nekog bližnjeg upomoć.

No, što ako se baš nađete u situaciji da se morate fizički braniti od napadača? Nismo zemlja u kojoj bi ljudi pored sebe nosili hladno ili vatreno oružje. No, nekad neke stvari i predmeti koje velika većina nas ima negdje pored sebe, mogu poslužiti u samoobrani.

Pogledajmo koje su to stvari koje bi mogle dobro doći, a imate ih svakodnevno u torbi ili pri ruci pa ćete ih početi gledati drugačijim očima.

Ključevi

Pod uvjetom da ih niste negdje izgubile na dnu vaše torbe i da ih imate na „brzom biranju“ u džepu, oni mogu poslužiti. Držite ih tako da njihovi vrhovi vire iz prstiju vaše šake i udarite napadača tamo gdje je najslabiji, u lice ili grlo pa bježite koliko vas noge nose.

Ručni sat ili prstenovi

Svoj ručni sat skinite, pozicionirajte preko srednjih zglobova prstiju i udarite negativca. Isto tako, ako imate na ruci kakve velike prstenove s oštrim rubovima ili bilo kakvim velikim kamenom, udarajte zgrčenih pristiju. Udarac šake okićene takvim prstenovima, zaboljet će dvostruko.

Remen

Osim što je zgodan modni dodatak, remen može poslužiti kao oružje u hitnim slučajevima. Pobrinite se da napadača udarite po licu s krajem, gdje se nalazi metalna kopča.

Pametni telefon

Dizajnirani su tako da podnose padove, a posljedično se mogu koristiti za batine. Čvrsto ga držite i udarite rubom i kutom u ranjive dijelove tijela poput oči, nosa ili vrata.

Sprej

Cure nose sa sobom svašta pa se tako u torbi mogu naći dezodoransi ili lakovi za kosu. Nebitno kakav je sprej, ali može poslužiti, samo ciljate u oči kako biste privremeno onesposobili napadača i naravno-bježite.

Torba

Bila ona školska ili večernja, ali torba može biti još jedan od predmeta koji mogu poslužiti za samoobranu. Nema tu neke mudrosti, jednostavno udarate napadača s njom gdje stignete.

Kišobran

Ako je kišni dan i ako ga imate pri ruci, dobro će doći pogotovo ako je onaj koji je na štapu. Možete ga koristiti za odguravanje i jednostavno udaranje napadača.

Boca za vodu

Idealno je ako je ona aluminijska i ako unutra ima nešto tekućine. Tako je teža pa udaranjem takvom bocom ili bilo kojim drugim tupim predmetom, može zadati traume nasilnom napadaču i privremeno ga onesposobiti. 

napad i samoobrana kako se obraniti predmeti za samoobranu Fizički napad

Još vijesti