Punjenje mobitela

Svima nam se nekada događa da zaboravimo na vrijeme napuniti mob, a ako ideš negdje gdje nisi sigurna da ćeš ga moći napuniti, imamo tri trika kako ga brzo doma prije polaska što brže i što više napuniti.

Sigurno si već bila i opet ćeš biti u situaciji da imaš malo vremena za napuniti mobitel. Bilo da si zaboravila ranije ga staviti na punjač ili si samo u strci, onda će ti ova tri trika itekako dobro doći. Oni će ti pomoći da mobitel napuniš što više u što kraćem vremenu, a možeš ih nastaviti koristiti i kada mob skineš s punjača kako bi ti baterija trajala što dulje, rekao je tehnički stručnjak Alex Alexakis za Yahoo. Sve su to neke sitnice koje nam „jedu“ bateriju, a koje ne doživljavamo. Kada si u škripcu s baterijom, onda će te ovo spasiti i pomoći da ti mobitel ne umre baš onda kada ga trebaš.

Punjenje mobitela Baterija na mobitelu ti se užasno brzo prazni? Ovih 8 savjeta će ti pomoći da ti izdrži cijeli dan

Isključi obavijesti za aplikacije
Svi danas imamo toliko aplikacija na mobitelima! Naravno da ti one troše bateriju kada ih koristiš, a troše i kada ih ne koristiš. Jedan od savjeta je da na većini aplikacija isključiš da ti šalju obavijesti. Ostavi samo na onima gdje od toga imaš koristi, a za većinu ti neće trebati. Kada skineš neku aplikaciju, automatski je namješteno da ti šalje obavijesti. Kada ti je ta opcija uključena, u mobitelu rade pozadinski procesi koji dodatno troše bateriju.

Skini maskicu dok puniš mobitel
Pogotovo ako imaš neku veliku i glomaznu maskicu. Iako su maskice dobra stvar i trebala bi ih imati, dok se mob puni, najbolje je skinuti ju. Kada ti se mob puni, on se zagrijava, a kada je na njemu takva maskica, ona će dodatno zadržavati tu toplinu, što može utjecati i na samu bateriju. Od toga da će baterija kraće trajati do toga da će se mob sporije puniti.

Prebaci se na tamni način rada
Kada prebaciš mobitel na tamni način rada, trošit će od 20% do 30% manje baterije! To nije zanemarivo. Ako nisi fan tamnog načina rada, uključi ga barem dok ti se mob puni i u situacijama kada imaš naknap baterije, a mora ti još dulje vrijeme izdržati. Ako ti ne smeta imati ovu opciju uključenu cijelo vrijeme, još bolje! Ovo može produljiti trajanje baterije i za sat do dva.

Slika nije pronađena Utječe li hladnoća na rad tvog mobitela? Ovo su problemi koje uzrokuju niske temperature

mobitel punjenje baterija kako da se mobitel brže napuni trikovi da baterija dulje izdrži

Još vijesti