Klizanje

Vrijeme praznika idealno je za učenje novih stvari. Ako si netko tko još nikada nije stao na led ili si stala i fejlala, onda su ovi savjeti za tebe. Naučit će te osnove koje će ti pomoći klizanje pretvoriti u ugodno iskustvo.

Klizanje je zabavno! Ili traumatično. Kako za koga. Osim što se možeš klizati sada dok traju božićni sajmovi po gradovima, postoje i klizališta koja traju cijeli zimski period. Znamo da za početnike klizanje može zvučati malo strašno i možda čak i opasno, ali možda ti samo treba par savjeta da se ohrabriš. Unaprijed nauči neke stvari koje će ti dobro doći kako bi se lakše snašla na ledu i kako bi ti ove godine klizanje možda postalo nova omiljena aktivnost. Kako ne pasti, kako se zaustaviti, kako uopće klizati i na što paziti s klizaljkama? Sada ćeš saznati. Jedan je TikToker podijelio ovih 5 savjeta.

 

@rollerbearding Replying to @Misty not with the secret tip I give at the end 😅 I promise you will look like a pro your first time ice skating #howto #iceskating #skatingtips #iceskatingtiktok #wintersports ♬ original sound - The preppy three🌸

 

1.Ako želiš stajati na mjestu na ledu, skupi noge na petama. Okreni petu jednu prema drugoj, da ti stopala stoje u obliku slova V. Tako nećeš proklizavati dok stojiš niti padati.

2.Odguruj se sa samo jednom nogom. Neka ti jedna noga cijelo vrijeme bude na tlu, a s drugom se odguruj. Umjesto da se odguruješ s dvije kako bi možda inače krenula, pokušaj na ovaj način.

3.Možeš se pomicati i kao da si patkica! Osim odgurivanja s jednom nogom, još jedan jednostavniji način klizanja je pačji hod. Trebaš spojiti pete i da ti klizaljke opet idu u slovo V i lagano se odgurivati s jednom pa drugom nogom, no uvijek pazi da su u V poziciji i radi male korake.

B-day party Imaš rođendan u zimi? Donosimo ti 8 super ideja za proslavu koje ćete ti i tvoja ekipa dugo pamtiti

4.Zakoči tako da jednu nogu okreneš bočno ispred sebe i kočiš s njom.

5.Kada kližeš, nemoj da ti noge stoje ravno i ukočeno, već ih malo skvrči u koljenima. Izgledat ćeš kao da znaš što radiš, bolje će ti ići i manje su šanse da padneš kao kruška.

 

@rollerbearding Replying to @skythewoo secret tip at the end for pain free ice skating 💯 I recommend getting your own pair of skates if you haven’t yet #iceskating #skatingtips #beginnerskater #learnontiktok #wintersports ♬ original sound - The preppy three🌸

 

Dodatna dva savjeta su vezana za klizaljke.
1.Bitno je da su ti klizaljke dobre veličine jer ako su ti prevelike, to će otežati klizanje. Kada pomakneš prste skroz naprijed u klizaljki, ne smije iza ostati previše prostora – točnije, ne smije ostati više od „dva prsta“ prostora.

2.Dobro i čvrsto zaveži vezice ili kakav god drugi način vezanja imaju klizaljke koje ćeš koristiti. MORAJU biti čvrsto zavezane da ti noga ne pleše u njima.

zima klizanje kako klizati klizanje za početnike savjeti za klizanje ne pasti na ledu naučiti klizati

Još vijesti