Djevojka uzdignute glave

Reći 'oprosti' i ispričati se kada pogriješiš je nešto što bi svi trebali redovito raditi. Jer svi nekada zeznemo. Postoje situacije kada je to nešto što jednostavno trebaš napraviti, pregristi jezik i ispričati se, koliko ti god to teško pada. Ali nekada isprika i ne treba doći.

Čini nam se da su cure te koje se češće ispričavaju od dečki. Jednostavno se ispričavamo zbog različitih stvari, nekada kada i treba, ali nekada i kada ne treba. Postoje situacije kada se ne trebaš ispričati i ponuditi ljudima objašnjenje. Skroz je u redu u ovim slučajevima ne ispričati se jer zapravo, nisi ništa pogriješila. To što se nekome ne sviđa tvoj odgovor ili tvoja reakcija, u ovih 9 situacija nije tvoj problem.

1.Kada se tvoje mišljenje ne slaže s nečijim tuđim mišljenjem
Ti misliš da je u redu kupovati kućne ljubimce od uzgajivača, a netko misli da je to loše i da se treba posvojiti kućne ljubimce iz azila i različitih udruga. To je samo jedan primjer. Ali kada je god situacija da se tvoje mišljenje ne slaže s nečijim tuđim, to nije tvoj problem niti nešto zbog čega se trebaš ispričati. Koja god da je tema! To je tvoje mišljenje i tvoj stav. I točka.

2.Kada ne želiš s nekime izaći na spoj
Ne trebaš se ispričavati dečku jer ne želiš ipak s njim na spoj. Dovoljno je da kažeš da ne želiš. Nema potrebe za isprikom. Imaš pravo reći ne ili se i predomisliti.

3.Kada imaš mengu
I malo si živčanija nego inače ili ti se ništa ne da jer imaš grčeve. Još jedna stvar zbog koje se cure ne bi trebale ispričavati. U čemu god da te menga spriječila, u redu je.

Slika nije pronađena Stalno se nekome ispričavaš? Evo zašto je vrijeme da izbaciš riječ *oprosti* iz svog rječnika

4.Kada ti netko kaže da izgledaš previše….
Dodaj riječ koju god želiš. U svakom slučaju, ne moraš se nikome ispričavati jer izgledaš previše atraktivno, previše nesređeno ili previše našminkano. Izgledaš kako želiš, tko ima problema s tim, to je od te osobe problem, ne tvoj.

5.Kada je tvoja ideja bolja od nečije tuđe
I svi se drugi slažu s tim da je tvoja ideja daleko bolja. Ne moraš se ispričavati toj osobi. Nije tvoj problem što si se ti više potrudila ili što si kreativnija. Budi ponosna na sebe!

6.Kada ne želiš s dečkom ići 'do kraja'
Cure se vole ispričavati dečkima kada nisu spremne ići do kraja ili kada im se ne da raditi bilo što više od maženja ili ljubljenja. Zapravo se zbog toga ne bi trebala ispričavati. Tvoje je pravo da nešto ne želiš i da to odbiješ.

Sretna djevojka Djetinjaste navike baj baj: 18 stvari koje bi trebala prestati raditi kad navršiš 18 godina

7.Kada nekoga obrišeš ili otpratiš s društvenih mreža
I onda tu osobu sretneš u stvarnom životu i ona ti nabija na nos to da si ju otpratila ili obrisala. Ne trebaš se ispričavati, samo si napravila ono što je najbolje za tebe, a za to se nikada ne trebaš nikome ispričati.

8.Jer trebaš vrijeme za sebe
Dosta ti je ljude i svega i samo želiš malo biti sama. Otkažeš dogovore, ne odgovaraš na poruke, nema te – i to je u redu, nikako nije nešto zbog čega se trebaš bilo kome ispričati. To je za tvoje mentalno zdravlje.

9.Zbog svojih prioriteta
I zadnja stvar na listi zbog koje se nikada ne bi trebala ispričavati su tvoji prioriteti. Samo zato što netko misli da ti treba biti prioritet, to ne znači da ti stvarno i treba biti. Ili da se trebaš osjećati krivo jer nije. To su tvoji prioriteti i imaš ih svako pravo posložiti kako ti želiš i ne ispričavati se nikome zbog njih.
 

ispričavanje ne trebaš se ispričati situacije ne treba isprika ne moraš se ispričati Isprika

Još vijesti