Suha koža

Suha koža na licu i tijelu može biti frustrirajuća. Možda se borite s perutanjem ili svrbežom kože, a dolaskom hladnijih mjeseci i boravkom u toplim i suhim prostorijama, ovakvi se problemi samo još više pogoršavaju.

No ponekad u njezi kože radimo neke stvari za kojih nismo niti svjesni da si samo pogoršavamo stanje. Ako i vi radite neke od sljedećih stvari s našeg popisa, dobro razmislite o njima, jer njima svoju suhu kožu samo još više isušujete.

Često radite piling

Iako je piling sastavni dio njege kože, ako ga radite prečesto, stvarate „mikropoderotine“ na koži, zbog kojih je ona suha, nadražena i zbog kojih svrbi. Napravite piling jednom tjedno ili čak i rjeđe.

Djevojke s problemom akni Samouvjerena i s aknama: Kako da ništa ne poljulja vaše samopouzdanje ili ne naruši mentalno zdravlje?

Obožavate se tuširati vrućom vodom

Nažalost, ako imate suhu kožu, vruća voda može još više isušiti kožu, uzrokujući svrbež, crvenilo i perutanje. Pokušajte koristiti toplu ili mlaku vodu kad god je moguće.

U vašim skincare proizvodima ima alkohola

Alkohol je veliki „no“ sastojak u skincare proizvodima za suhu kožu. U prevelikim količinama može totalno isušiti vaše lojne žlijezde i dehidrirati kožu. Igrajte radije na sigurno, razmislite o proizvodima bez alkohola i mirisa, koji bi iritirali vašu kožu.

Upotreba ulja za njegu kože lica Kako odabrati najbolje ulje prema tipu kože? Preporučuje se čak i curama s masnom kožom lica

Skidate šminku samo maramicama

Ponekad ste večerima toliko umorni da posežete samo za maramicama za čišćenje lica i skidanje šminke. Koliko god se to činilo kao najbrže i najprimamljivije rješenje, ova navika mogla bi biti razlog zašto vam je koža lica toliko suha. Uz skidanje šminke maramicama, svakako koristite i nježno sredstvo za pranje lica s umirujućim sastojcima, kako biste u potpunosti isprali šminku i nečistoće s kože.

Slabe hidratantne kreme

Nisu sve kreme jednake, stoga tražite baš one koje su specijalizirane za njegu suhe kože. Lakše formulacije krema ne mogu prodrijeti u kožu ili brzo ispare. Umjesto laganih gel-formula i losiona, radije se odlučite za bogate hidratantne kreme koje su prepune sastojaka za ovlaživanje kože, poput ceramida i lipida.

Preskačete serume

Korištenje pravog seruma za lice, koji se stavlja ispod hidratantne kreme, može pomoći u održavanju vaše kože hidratiziranom.

Pretjerujete s diureticima

Kofein je diuretik koji se nalazi u kavama i čajevima. Stoga bi svi ljudi sa suhom kožom trebali izbjegavati pretjerano uživanje u takvim pićima, jer pospješujete izbacivanje vode iz organizma. Stoga vaša suha koža izgleda još suše.

 

 

suha koža greške sa suhom kožom stvari koje ne smiješ raditi sa suhom kožom skincare rutina za suhu kožu zima Vruća Voda piling

Još vijesti