Dopisivanje

Čini se kao da je preko poruka lakše reći neke stvari nego uživo, i to je istina, ali ne nešto čega bi se uvijek trebala držati. Postoje situacije kada je bolje pregristi jezik, ili u ovom slučaju, spustiti mobitel i izbrisati poruku prije nego je poslana.

Neke poruke za koje ti se u trenutku čini da su dobra ideja, zapravo ti se kasnije mogu obiti o glavu i pokazati kao izuzetno loša ideja. Neke stvari je ipak bolje reći uživo, koliko god tako bilo teže. To će ti i dati malo vremena da razmisliš trebaš li stvarno to reći, a bit će dosta situacija kada ćeš shvatiti i da je bolje da nisi to rekla. Tu su i one situacije kada je slanje poruke stvaranje problema koji ti ne trebaju. Kada su u pitanju ovih 6 vrsti poruke, nemoj razmisliti dva puta prije slanja, jednostavno ih nemoj niti poslati. Jer bolje je tako.

fotkanje selfija Dečki su otkrili kakve poruke mrze dobivati od cura: Ovih 11 će im ići na živce

1.Prekid veze
Pogotovo ako si vani i dosta si popila ili si ljuta zbog nečega, i u tom trenutku misliš da je ovo najbolja stvar koju možeš napraviti. Dobre su šanse da ćeš sutradan kada se smiriš zažaliti. Prekidanje veze se ne bi smjelo događati preko poruke jer osim što je to jedan od najgorih načina za prekid, obično to radimo kada su nam emocije na vrhuncu zbog nečega i nismo dobro promislili o toj odluci.

2.Javljanje bivšem kada si pijana
Najgora ideja koju možeš imati. Slati mu da ti fali, da ga još uvijek voliš ili ga moliti da ti se vrati, ne znamo koja je od ovih ideja gora od koje. Nemoj ovo niti slučajno raditi. Samo se sramotiš i zapravo ti ovo neće povećati nikakve šanse da opet budete zajedno.

3.Tračanje jedne frendice s drugim frendicama
Nisu samo ljubavne poruke te koje su zabranjene, ima i drugih, a ovo je jedna od njih. Kao prvo, nije uopće dobra ideja tračati jednu frendicu s drugim frendicama, a još je gora ideja to raditi preko poruka. Vrlo se lako može dogoditi da te poruke vidi i ta osoba koju si tračala i možeš ostati bez nje, kao i bez ostatka društva kada to vide.

4.Dijeljenje stvari koje ti je netko rekao u povjerenju
Znamo, iako ti je netko nešto rekao u povjerenju, svejedno ćeš to ispričati svom dečku ili BFF, svi to rade. Ali nemoj to raditi preko poruke. Ako ti je netko rekao nešto u povjerenju i želiš to ispričati osobi kojoj vjeruješ (što i dalje nije u redu, ali) bolje je da to onda napraviš uživo nego preko poruke. Ovako se tvoja poruka može nastaviti dijeliti i svi će znati kome ne smiju vjerovati.

dopisivanje Dopisujete se i razgovor počinje umirati? Ovo su 15 poruka koje možeš poslati da se nastavi

5.Slanje (polu)golih fotki
Pogotovo dečkima koje znaš kratko. Nikako ne, ne i ne. S ovakvim sadržajima opreza nikada dosta. Potrebno je jako malo da završe u krivim rukama ili se prošire po cijeloj školi ili gradu. Neće uvijek završiti loše jer ima dečki koji ne bi takve fotke slali dalje i pokazivali drugima, ali nikada ne možeš biti 100% sigurna.

6.Otkrivanje svoje velike tajne
Ako imaš neku tajnu za koju ne želiš da sazna itko osim osobe kojoj ju želiš otkriti, ne radi to preko poruke. Ovo je najopasniji način otkrivanja tajne. Osim što ju je lako proslijediti, postoje i dokazi da si to ti poslala, a nekada to može ostaviti velike posljedice. Kada kažeš uživo, osoba ne može dokazati da si joj to baš ti rekla.

poruke dopisivanje ne šalji zažaliti