Cura u jesen

Nemoj nas krivo shvatiti, to što si dobra je jako lijepo i nešto na što bi se mnogi drugi trebali ugledati. No nažalost, ako si previše dobra, drugi će to iskorištavati. Treba znati pronaći zlatnu sredinu.

U svemu treba pronaći zlatnu sredinu jer previše ničega nije dobro. Tako nije dobro niti biti previše dobar jer si s tim radiš loše. Vjerojatno ne bi nikada pomislila da ćeš ovako nešto čuti. No, istina je nažalost da će ljudi tvoju dobrotu iskorištavati. Naravno, ne svi! Biti previše dobar i previše pristojan ti se nekada može obiti o glavu. Ponekad moraš staviti dobrotu po stranu, misliti na sebe i zauzeti se za sebe. Jesi li ti prevelika dobrica? U što se više ovih znakova pronalaziš, to si veća dobrica.

1.Brineš se stalno oko toga što će drugi misliti ako nešto kažeš ili napraviš
Previše brineš o tuđem mišljenju jer ne želiš razočarati ljude. I tako propustiš neke dobre prilike i iskustva jer se bojiš što će drugi reći ako sada to napraviš ili kažeš. Iako imaš dobru namjeru, radiš sama sebi loše s tim.

2.Praviš se da si sretna i zadovoljna da ne bi povrijedila druge
Čak i kada ti nešto ne odgovara, nisi sretna zbog toga, smeta ti ili ti je bezveze, pravit ćeš se da je sve okej kako ne bi povrijedila druge. Okej je to raditi nekada, kada vidiš da se radi o nečemu što tu osobu jako veseli, ali nije okej to raditi kada na taj način štetiš sebi ili ako to radiš često.

3.Družiš se s ljudima s kojima ti se ne da družiti
Jer si prepristojna da ih otkantaš iz svog života. I tako završavaš na kavama na kojima ti se ne da biti. U redu je reći nekome da ne stigneš ili ne možeš negdje ići i polako se udaljiti. Ne moraš osobu otkantati na nepristojan i ružan način, sve se to može napraviti pristojno.

Prijateljice Kad prijateljica obavezno ide ispred dečka: U ovih 8 situacija ju trebaš staviti na prvo mjesto

4.STALNO se ispričavaš
Čak i kada nema potrebe za to. „Oprosti“ ili „sorry“ ili „moja greška“ su česte riječi u tvom vokabularu.

5.Nikada nećeš ispraviti nekoga, ako te primjerice nazove pogrešnim imenom
Vjerojatno ne želiš da se ta osoba osjeća neugodno. Razumijemo te, ali kada su u pitanju neke stvari, poput toga da te netko krivo oslovio, skroz je u redu zaustaviti osobu i ispraviti ju. Isto vrijedi i za sve druge situacije kada ti netko govori nešto što znaš da je pogrešno.

6.Priklonit ćeš se tuđim željama bez da i kažeš svoje
Tako ono što ti želiš nikada ne dođe na red! U redu je da se nekada ti prikloniš tuđim željama i da radite što ta osoba želi ili idete gdje ta osoba želi, ali nekada moraš i jasno i glasno reći što ti želiš i zauzeti se za svoje želje.

7.Svakome ćeš dati drugu priliku
A onda i treću, četvrtu, petu… Uvijek vidiš dobro u ljudima i gledaš one pozitivne strane – što je jako lijepa osobina. Ali je istovremeno i osobina zbog koje će te drugi nekada iskorištavati. Ne zaslužuju svi drugu priliku, a treću, četvrtu i ostale ne zaslužuje nitko.

Prijateljice Kako prepoznati je li netko dobra ili loša osoba – 9 stvari koje će otkriti svačije pravo lice

8.UVIJEK gledaš da drugima bude dobro, a sebe stavljaš na drugo mjesto
Nekada trebaš staviti druge na prvo mjesto, a nekada sebe. Nije dobra ni jedna ni druga krajnost. Tko će se zauzeti za tebe ako nećeš ti sama!

9.Složiš se s drugima čak i kad se zapravo ne slažeš s njima
Da ne bi došlo do svađe ili problema. Poznato? Nekada je ovo okej napraviti, ali ne uvijek. Nemoj se bojati reći svoje mišljenje ako se s nekim ne slažeš. To možeš napraviti na skroz pristojan i lijep način, nema potrebe da šutiš i u sebi kolutaš očima. Ako samo šutiš i slažeš se sa svim, činit će se kao da nemaš samopouzdanja.

dobra osoba pristojna osoba previše dobra previše pristojna radiš si loše znakovi ponašanja sebi radiš loše

Još vijesti