lasersko uklanjanje dlaka

S dolaskom proljeća skidamo sve one slojeve odjeće sa sebe, što znači da ćemo više pažnje posvetiti i uklanjanju dlaka s onih dijelova tijela koji su preko zime bili skriveni, poput primjerice nogu.

Uz brijanje, depilacije i čupanje pincetom, u posljednjih su se par godina na tržištu pojavili uređaji za lasersko uklanjanje dlaka kod kuće. Činjenica je da baš nisu najjeftiniji, ali velika većina cura i žena koja ih je koristila, bila je zadovoljna rezultatima i glatkom kožom kasnije.

Ako se premišljate o tome biste li to kupili ili ne, obratit ćemo vam pažnju na par stvari vezano uz IPL uređaje (kratica za „Intense Pulsed Light“)

1. Za neke cure ovo se stvarno ne isplati kupovati

Ako imate vrlo svijetle dlačice (dakle svijetloplave ili crvene) i vrlo svijetli ten, moguće je da od ovog uređaja ne ćete imati koristi. Naime, IPL uređaji mogu prepoznati samo tamnije folikule dlake. Idealno je kad netko ima primjerice svjetliji ten i tamniji korijen dlake. Stoga nemojte prije korištenja IPL-a raditi na tamnjenju tena, kako bi kontrast boje kože i boje dlake bio što veći.

2. Prije korištenja IPL-a, nemojte depilirati noge

Depiliranjem izvlačite korijen dlake iz folikula pa tu IPL nema što raditi. Dakle, zaboravite na sve one bolne metode poput depilacije voskom ili depilatorima. Prije „blicanja“ nogu, uzmite britvicu i pažljivo obrijte noge, tako će korijen biti sačuvan. Ako vam koja dlaka ostane neobrijana, kad ćete prelaziti IPL uređajem preko tog područja, osjetit ćete kako će vas lagano „pecnuti“.

3. Nakon IPL-a ne smijete u solarij ili na sunčanje

Koža koja je tretirana IPL uređajima je već nadražena, stoga je ne bi trebalo još dodatno nadraživati odlaskom u solarij ili na sunčanje. Velika većina proizvođača ovih uređaja će vas uputiti da pričekate najmanje 48 sati ili možda i više, ako spadate u kategoriju ljudi s osjetljivom kožom. Ako morate na sunce, a tretirani dio tijela ne možete prekriti odjećom (poput npr. lica), nanesite SPF kremu ili stavite kapu ili šešir s obodom kako bi vam stvarali sjenu nakon tretmana.

4. Oprezno s kozmetičkim proizvodima

Nemojte nakon korištenja IPL uređaja raditi piling kože. Izbjegavajte one kreme koji u sebi sadrže retinol, salicilnu ili glikolnu kiselinu ili benzil peroksid. Slobodno možete koristiti losion ili kremu za tijelo bez parfemskih dodataka, kako biste spriječili eventualno isušivanje kože.

5. Boli li tretman?

Svatko ima različit prag tolerancije na bol, ali IPL uređaji imaju ugrađen sustav hlađenja koji aktivno hladi kožu dok uređaj radi. Tako se značajno smanjuje bilo kakva eventualna nelagoda koju biste mogli osjetiti tijekom tretmana. Ako ste mogle preživjeti depilaciju voskom, šećernom pastom ili epilatorom, IPL vam neće predstavljati problem. 

ipl uređaji što trebate znati o ipl uređajima lasersko uklanjanje dlaka kod kuće

Još vijesti