Elena Dizdar

Instagram je postao platforma na kojoj se estetika cijeni jednako kao i sadržaj. Profili s estetski privlačnim fotografijama postaju sve popularniji, a iza svake takve slike stoji određeni napor i znanje.

Robert Pattinson Oni ne žele napraviti profile na društvenim mrežama: 12 slavnih osoba koje nećeš pronaći na Instagramu

Estetika na Instagramu zahtijeva pažnju prema detaljima, kreativnost i autentičnost. Svaka cura koja njeguje estetičan profil zna da je to proces koji zahtijeva trud i posvećenost.

1. Svjetlo je najvažnije
Bez obzira na to koliko je savršeno postavljena scena, bez dobrog osvjetljenja fotografija može izgubiti svoju čar. Svaka cura koja njeguje estetičan profil zna kako iskoristiti svjetlo – bilo prirodno ili umjetno – kako bi istaknula ono najbitnije na fotki i stvorila privlačne kadrove.

@cheezooapp We can’t stress enough the importance of lighting for a good portrait. Here are some examples of the type of lighting you want to avoid, and the type of lighting you want to look for! Follow along and head to Cheezoo.com (link in bio) for ways to make an income using just your phone! #phonephotography #phonephoto #iphonephotography #photography #androidphotography #shorts #shortsvideo #tips #tipsandtricks #tutorial #photographytricks #portraitphotography #portrait #lighting #howto ♬ original sound - Cheezoo

 

2. Uređivanje je važno, ali u mjeri
Uređivanje fotografija je neizostavan dio procesa stvaranja estetskog Instagram profila. Međutim, pretjerivanje može ipak rezultirati neprirodnim izgledom slika. Svaka cura koja vodi estetičan profil zna da ni jedno uređivanje ne može nadomjestiti fotku koja je u samom startu bila loša.

@livzw0rldd Reply to @kami.a3 how i edit/organize my instagram photos 📸🖤 #fyp #photoediting #instagram #photoshootideas #diy ♬ Crave You (feat. Giselle) - Flight Facilities

 

3. Pozadina
Izbor pozadine može značajno utjecati na konačni izgled fotografije. Estetični profili često se oslanjaju na jednostavne, ali efektne pozadine koje ističu subjekte i doprinose ukupnoj estetici profila.

@paulineevitaa #fy #fyp #photoedit #tutorial #pictures #editing ♬ All I need Sped Up - SpedUp Boy

 

4. Kontinuitet
Održavanje kontinuiteta u objavama ključno je za izgradnju prepoznatljivog i privlačnog profila. Svaka cura koja želi imati estetičan Instagram profil trudi se održati dosljednost u tematici, stilu i tonu svojih objava kako bi privukla pratitelje.



5. Autentičnost
Najvažnije je ostati vjerna sebi. Estetika na Instagramu treba biti produžetak osobnosti, a ne maska koja skriva pravu suštinu. Pratitelji cijene autentičnost i iskrenost, stoga je važno ostati autentična unatoč traganju za savršenom estetikom.

via GIPHY

 

 

Proljetna fotka Ideje za proljetne fotke: 10 prijedloga kako se pofotkati ovo proljeće i imati posebne Instagram objave

instagram objave instagram estetika uređivanje slika objavljivanje na instagramu

Još vijesti