Hlađenje

Trenutno su sretnici svi oni koji imaju klimu. Ako ti nisi jedna od njih, onda bi ti ovog ljeta sljedeći savjeti mogli jako dobro doći. Pomoći će ti da rashladiš i sebe i prostor te da ti bude malo lakše.

Kada se temperature penju i preko 35 stupnjeva, nije lako preživjeti noći, a ni dane. Lijepo je ako imaš klimu i možeš rashladiti prostor, ali ako i nemaš, znaj da nisi jedina i da nije kraj svijeta. Postoje neki načini rashlađivanja koji provjereno rade. Jednako kako je bitno da rashladiš prostor u kojem boraviš, rashladi i sebe. U svojoj sobi sigurno provodiš najviše vremena, a uz ove savjete ćeš se manje kuhati tijekom ljeta.

1.Spusti rolete na prozorima ili navuci zavjese ako imaš
Ne želiš da ti sunce i toplina ulaze u sobu. Preko noći kada je svježije, otvori sve i napravi propuh, ali čim ujutro krene zagrijavati, spusti rolete ili navuci zastore. Ne bi vjerovala koliko topline uđe u tvoju sobu na ovaj način.

2.Ventilator će pomoći – ali ga treba staviti na pravi način
Nemaš klimu? Nema veze, ali barem nabavi ventilator. Bilo kakav će pomoći. Mali, veliki, stolni, sasvim svejedno! Ako imaš i neki mali ventilator, pomoći će. Samo ispred njega stavi zdjelu s ledom da puše u nju i tako će ti više rashladiti prostor. Ako imaš normalan ventilator, koji je viši, savjet koji se ponavlja je da ga okreneš na sljedeći način: pronađi najhladniji dio u svojoj sobi i tu ga stavi okrenutog leđima. Ovakvi ventilatori rade na način da povlače zrak iza sebe i njega pušu, zato želiš da iza njega bude najhladniji dio.

Kupanje u kadi Neobičan način kako se rashladiti ljeti: Nikad ti ne bi pao na pamet jer nema smisla

3.Rashladi tijelo
Da bi ti bilo ugodnije, može pomoći i ako si rashladiš tijelo. Jedan trik koji smo vidjeli, a koji koristimo često je da zglobove na rukama staviš pod mlaz hladne vode. Drži ih tako neko vrijeme i tako ćeš se najbrže rashladiti.

4.Smoči kosu s hladnom vodom
Ne moraš ju prati, samo ju namoči ispod tuša s hladnom vodom. To će pomoći da ti se cijelo tijelo rashladi. Ako ti je hladna voda preveliki šok za tijelo, namoči ju najprije s toplom vodom i postupno idi na sve hladniju i hladniju.

5.Umjesto na krevetu, budi na podu
Na podu će ti biti hladnije. Topli se zrak diže i uvijek će što bliže podu biti hladnije. Umjesto da gledaš seriju s kreveta, spusti se na tepih! Isto tako po noći možeš staviti madrac direktno na pod i tako spavati preko ljeta.

6.Nemoj paliti svjetla
Svjetla zagrijavaju! Ljeti je dugo dan pa je idealno da iskoristiš što više prirodnog svjetla. Paliti veliko svjetlo u sobi ili noćnu lampicu radije preskoči. Ako ideš čitati ili raditi nešto slično gdje ti je potrebno svjetlo, napravi iznimku – na ovakvim stvarima nemoj štedjeti svjetlo da si ne oštetiš vid.

7.Ispred prozora objesi mokru plahtu
Još jedan savjet koji se čini izvediv je da uzmeš plahtu i namočiš ju u hladnu vodu – ili još bolje, da ju zamrzneš u škrinji! Tako mokru ili smrznutu objesi ispred otvorenog prozora.

hlađenje rashladiti se bez klime nemaš klimu hlađenje bez klime vruće u sobi rashladiti sobu

Još vijesti