Mobitel

Svašta se može dogoditi da ti mobitel prestane raditi, a za neke probleme postoje dosta jednostavna rješenja koja možeš pokušati izvesti kod kuće – i spasiti si mobitel.

Bez mobitela je danas nemoguće biti. Sve nam je na njemu i ako odemo negdje bez moba, osjećamo se izgubljeno. Kada se nešto s njim dogodi i ne radi dobro, počne nas odmah hvatati panika. Zapravo, za dosta problema s mobitelom, rješenje nije komplicirano i možeš si i sama pomoći. Postoji trik kako spasiti mobitel ako ti upadne u vodu ili što napraviti ako se ne želi puniti. Nije loše znati neke od načina oživljavanja mobitela. Nekada će ti pomoći, ali nekada, ako je problem veći, ili ćeš se morati oprostiti s njim ili ga nositi na profesionalni popravak. Ipak, prije nego ga otpišeš, evo kako možeš sama riješiti ovih 5 problema s mobom.

1.Ekran ti je izgreban
Iako ti ovo neće ometati rad mobitela, može postati iritantno. Neće baš niti izgledati lijepo. Kada ti je ekran izgreban, na krpu stavi malo paste za zube i trljaj po ekranu. Druga je opcija da pomiješaš jednaku količinu soda bikarbone i vode i trljaš s tim. To bi trebalo pomoći da ogrebotine nestanu. Ako ni to ne radi, nanesi prozirni lak za nokte na taj dio, pričekaj da se dobro osuši i višak nježno ostruži.

2.Kako sama možeš promijeniti zaslon
Zamjena zaslona može biti skupa i jeftinije je kupiti preko interneta novi. Postoji jedan trik koji će ti pomoći zamijeniti zaslon ako se odlučiš upustiti u ovu avanturu. Da bi zamijenila zaslon, morat ćeš otvoriti cijeli mob, točnije rastaviti ga. Što nije tako lako. Da ti bude lakše to izvesti, stražnji dio, pogotovo rubove, treba dobro zagrijati s fenom za kosu. Bit će ti lakše odvojiti stražnji dio i rastvoriti ga.

Na mobitelu KVIZ: Provodiš li previše vremena na mobitelu?

3.Upao ti je u vodu
Ili ti je mobitel toliko namočila kiša da ne radi. Ako i pokazuje neke znakove života, bitno je da ga ugasiš. I što prije ga potopi u rižu. Obriši ga s ručnikom i pripremi rižu. U posudicu koja ima i poklopac nasipaj riže, toliko da možeš mobitel totalno potopiti u nju. Stavi unutra mobitel, stavi poklopac koji je čvrst i ostavi 24 sata. Riža bi trebala upiti vodu iz njega i on bi trebao proraditi.

4.Ne želi se puniti kada ga staviš na punjač
Prvo provjeri je li sve okej s punjačem. Stavi neki drugi mobitel na njega da vidiš hoće li se početi puniti – neka ti netko posudi kratko svoj. Ako punjač izgleda normalno i radi, onda je problem u tvom mobitelu. Moguće je da ti se u utor za punjenje uvukla prašina koja mu smeta. S čačkalicom pokušaj izvući iz utora prašinu. Kada je u prašini problem, sigurno ćeš ju i bez problema na ovaj način izvući van. I opet naglašavamo, budi nježna.

društvene mreže Aplikacije na mobitelu koje ti 'pojedu' najviše interneta – svi ih redovito koristimo

5.Iznenada se zacrnio zaslon i ne reagira
Znaš da ti je mobitel napunjen i da nema šanse da je prazna baterija, ali nakon što si ga uzela u ruku, odjednom je ekran crn i ne reagira. Postoje načini kako ga pokušati oživjeti. Za korisnike iPhona je postupak sljedeći: stisni tipku za pojačavanje zvuka pa zatim tipku za stišavanje zvuka i nakon toga drži gumb za uključivanje mobitela. To bi trebalo pomoći. Za korisnike Androida je postupak malo drugačiji: za početak probaj 30-ak sekundi držati tipku za uključivanje mobitela. Ako se ništa ne dogodi, stisni istovremeno tipku za stišavanje zvuka i za uključivanje mobitela i drži ih 30 sekundi. To bi trebalo restartati mob.

mobitel popraviti kod kuće ne radi izgreban ekran ne želi se puniti upao je u vodu zacrnio se ekran što možeš napraviti spasiti mobitel

Još vijesti