U vlastitim mislima

Evo što tvoje overthinkanje zapravo govori o tebi i tvojoj osobnosti. Ovo je nešto što puno ljudi radi, čak i u situacijama koje ne zahtijevaju toliko razmišljanja i promišljanja o njima.

Uvijek vrtiš razgovore od prije opet u glavi? Razmišljaš o stvarima koje si rekla i jesi li mogla reći nešto drugo, kao i što bi se dogodilo da si rekla nešto drugo? Nekim ljudima kao da je mozak uvijek zaposlen. Uvijek overthinkaju o stvarima, čak i o onima o kojima stvarno nema potrebe toliko razmišljati. Zvuči li to poznato? Ako si i ti overthinker i pomalo čak opsesivno razmišljaš o nekim razgovorima, trenucima ili jednostavnim odlukama, to govori nešto o tvojoj osobnosti. Točnije, to otkriva o tebi 4 stvari.

Razmišljanje Situacija kada nema potrebe da puno razmišljaš: 9 odluka koje baš NIKADA nećeš požaliti

1.Osjetljiva si i sve shvaćaš osobno
Puno puta neke stvari koje nisu izrečene s ciljem da te povrijede i osoba ih je izgovorila tek tako, ti shvaćaš jako ozbiljno, puno ozbiljnije nego što bi trebala. Razmišljaš o njima danima i tjednima kasnije i ne možeš samo tako prijeći preko njih? Overthinkeri često sve što im se kaže shvaćaju jako osobno i sami sebe povrijede jer neke obične situacije pretvore u svojoj glavi u problematične. Puno te više povrijede stvari nego što bi nekoga tko toliko ne razmišlja.

2.Bojiš se otvoriti ljudima jer te strah da će te povrijediti
Svima su nam nekad u prošlosti osjećaji bili povrijeđeni, ali moramo naučiti prijeći preko toga. Overthinkeri sami sebe sputavaju u odnosima, bilo ljubavnim ili prijateljskim, jer se boje otvoriti osobi. Zbog nečega lošeg što im se dogodilo prije, a što ne mogu izbaciti iz glave i na što se uvijek vraćaju, trpe im sadašnji odnosi. Uvijek postoji šansa da će te netko povrijediti i ako se nećeš emocionalno otvarati ljudima, da, sigurna si da se to neće dogoditi, ali isto tako, ako ćeš uvijek biti oprezna, nećeš niti moći iskusiti neke skroz lijepe osjećaje.

3.Imaš prevelika očekivanja od dečka i veze
Čekaš na priču iz bajke. Dobro je što imaš kriterije i očekivanja i što ih se držiš, ali postoji granica kada to postane opsesija koja će ti se obiti o glavu. Overthinkaš o tome koga ćeš upoznati, gdje i kako će vaša veza izgledati, a onda svatko koga upoznaš ne može zadovoljiti te kriterije.

Overthinkanje Stvari koje moraš pod hitno izbaciti iz glave – o ovih 9 svi razmišljamo non stop i to nam šteti

4.Imaš nisko samopouzdanje
Ne dopuštaš sama sebi da se opustiš i da imaš pozitivne misli. Kada nešto i je pozitivno, ti to overthinkanjem dovedeš u pitanje. Usporedno s tim, pada ti i samopouzdanje jer svaku pozitivnu stvar i o sebi dovodiš u pitanje i tako ju pretvoriš u negativnu – sami smo sebi najveći kritičari i uvijek ćemo pronaći na sebi mane koje ne postoje.

overthinkanje razmišljanje osobnost što govori o tebi previše razmišljaš

Još vijesti