Vesela ekipa uživa u druženju

Napokon su stigli ti divni zimski praznici. Napokon malo predaha od briga, obveza i svega onog stresa koji nosi škola.

Kako su blagdani, podrazumijeva se da ćemo se svi intenzivnije družiti s obitelji, prijateljima, no što sve još možemo raditi za vrijeme školskog predaha

Donosimo popis aktivnosti i prijedloge kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme.

1. Eksperimentirajte u kuhinji

Možda do sad niste nikad kuhali, ali praznici su idealno vrijeme za naučiti nešto novo i zanimljivo. Kuhanje je vještina koja nam kad-tad svima zatreba u životu i uvijek je dobro znati neke osnove. Ako se nađete kroz godinu ili dvije na studiranju u nekom udaljenom gradu, svakako će vam dobro doći barem neka osnovna znanja. No, ukoliko vještinu kuhanja imate u malome prstu, možete po internetu tražiti neke nove recepte i eksperimentirati sa sastojcima, začinima i kombinacijama.

2. Organizirajte večer društvenih igara

Možda biste mogli zamijeniti barem na jednu večer društvene mreže s društvenim igrama. Pozovite prijatelje, zabava je zagarantirana. Mogućnosti su nebrojene: pantomima, šah il Monopoly te još mnoštvo drugih prijedloga igara koje možete pronaći OVDJE. Osim što ćete se zabaviti, usputno ćete izbrusiti i neke svoje mentalne vještine.

3. Uputite se na izlet

Dogovorite se s roditeljima ili prijateljima i posjetite neko novo mjesto. Ne mora to biti neka udaljena lokacija, dovoljno je zaletjeti se možda barem na jedan dan u susjedni grad i pogledati što se tamo nudi. Ima li kakvih dobrih restorana, kulturnih i povijesnih znamenitosti, nekih prirodnih ljepota, dobre turističke adventsko-božićne ponude? Ma sve to vrijedi posjetiti. 

4. Organizirajte filmski maraton

Bilo da ćete gledati stare božićne filmove ili se posvetiti nekim novim uspješnim serijama ili dokumentarcima, koje do sad, zbog stiske s vremenom niste mogli pogledati, zimski su praznici idealno vrijeme za to. Kako nema škole ili pisanja zadaća, sad bez imalo grižnje savjesti možete provesti večeri ispred ekrana, ispod dekice i uz kakvi topli napitak. Ma milina!

5. Čitanje knjiga

Možda vam na sam spomen čitanja padne mrak na oči. No, ovdje se ne radi o čitanju knjiga za lektiru, nego čitanju iz zadovoljstva. Vjerujemo da kod kuće imate nekih naslova koje ste vrlo nadobudno kupili, možda još na popustima Inerlibera, ali ih niste imali vremena niti prelistati. Sada je pravo vrijeme za to.

6. Razmišljanje o prioritetima i ciljevima u novoj 2023. godini

Nova je godina idealna kao početak za ostvarivanje novih ciljeva. Okrenite novu stranicu, razmislite koje su vaše loše navike i što to želite promijeniti kod sebe. Ispišite na komad papira sve korake koji će vam pomoći da u ovoj godini narastete psihički, emocionalno ili intelektualno. Dobro razmislite koje bi vam sve prepreke mogle stajati na putu. Možda bolje da razmišljate o malim koracima i malim promjenama. Iako će možda početak biti spor, male promjene olakšavaju usvajanje novih navika, ali i povećavaju vjerojatnost dugoročnog uspjeha.

 

 

 

što raditi za zimske praznike aktivnosti za zimske praznike zimski praznici 2022

Još vijesti