Scarlett Frazer

Ne možeš očekivati glow up bez da se imalo potrudiš. Kraj godine je za dva mjeseca, a u 2024. još stigneš ući kao „nova ti“. Ovo su neke stvari koje ti mogu pomoći do kraja godine te preobraziti u novu osobu.

Najlakše je reći „ma ne mogu ja to“. Naravno da možeš. Dva mjeseca je puno! Ukoliko si nezadovoljna sa svojim izgledom, nemaš samopouzdanja i imaš nezdrave navike, sada ćemo ti pomoći napraviti promjenu do kraja godine. Dva mjeseca se mogu činiti i puno i malo, ovisi kako gledaš na njih. Šteta je da ih potratiš! Umjesto da nastavljaš i dalje biti nezadovoljna, počni nešto raditi po pitanju toga. Ne treba ti niti puno novaca niti je neizvedivo ubaciti u svoju dnevnu i tjednu rutinu ove aktivnosti. Pitanje je samo koliko to stvarno želiš – jer kada nešto želiš, onda za to uvijek možeš pronaći vremena. Uz ovih 15 aktivnosti, do početka 2024. ćeš izgledati bolje i osjećati se bolje!

Sretna djevojka Romantiziraj svoju svakodnevicu: 20 jednostavnih načina kako dan učiniti sretnijim i ljepšim

1.Počni piti više vode kroz dan
Koliko god trenutno da dnevno popiješ vode, vjerojatno piješ premalo. Bolje je popiti vodu nego sok, što vjerojatno i znaš. Vrijeme je da to počneš i doživljavati te da voda postane tvoje „go to“ piće. Naravno, to ne znači da skroz trebaš izbaciti sokove. Samo kroz dan pij više vode. To će se pozitivno odraziti na izgled tvoje kože.

2.Pronađi SVOJU skincare rutinu
Kakvu ti imaš kožu? Koji tip? Što ti najviše smeta na koži i što želiš popraviti? Pusti skincare rutine influencerica i slavnih osoba. Svatko ima drugačiju koži i neće za svakoga isti proizvodi biti dobri. Bitno je da s obzirom na to kakva ti je koža, složiš SVOJU skincare rutinu i budeš s njom redovita. Kada nam lice izgleda što bolje, i osjećamo se bolje.

 

 

3.Počni se svaki dan kretati
Hoće li to biti vježbanje, hodanje ili bavljenje nekim sportom – na tebi je da odabereš, ali bitno je da se krećeš! Ukoliko nisi sportski tip i vježbanje ti stvara stres, onda kreni svaki dan hodati. Možeš izdvojiti 45 minuta do sat vremena dnevno i odraditi brzu šetnju. Nabaci tempo i hodaj.

4.Počni pisati dnevnik
Nema pogrešnog trenutka za početi s ovom navikom. Da bi doživjela glow up, ne trebaš se samo fokusirati na vanjski izgled. Bitno je da se „središ“ i iznutra. Točnije, da središ svoje misli. Pisanje dnevnika tu jako može pomoći. Također, ovo ti može pomoći i da postaneš pozitivnija i da počneš cijeniti sitnice. Primjerice, Emili Dragaš je u jednom videu pokazala super način kako pisati dnevnik.

 

@draagas Kratko vam pričam o journalingu - mislim da je najbitnije da si promađete način koji vama odgovara jer smo svi mi različiti. Isto tako, journaling ne odgovara svima, nekima je možda to glupost, a nekima spas - svatko ima svoju priču i svoje rješenje 🫶 #journaling ♬ original sound - Emili Dragaš

 

5.Počni jesti voće svaki dan
Što više voća i povrća jedeš, a što manje fast fooda, to bolje za tebe. Možeš početi uvoditi praksu da ti jedna užina u danu bude neko voće. Par mandarina, banana, jabuka, ma što god! Nekada si uzmi vremena pa napravi i voćnu salatu.

6.Nauči kako se našminkati
Ne mislimo na glamurozni izgled i lice puno šminke, već minimalističku rutinu koju možeš furati svaki dan. Nauči kako naglasiti svoje najdraže dijelove lica. To će ti pomoći i da si izgledaš ljepše i da se osjećaš samopouzdanije.

 

 

7.Riješi se ispucalih vrhova i osvježi kosu
Šišanje, pramenovi, šiške…čak i sitna promjena može biti dovoljna da se počneš osjećati kao druga osoba. No, prvo i najbitnije je da odrežeš ispucale vrhove jer oni nikako ne izgledaju dobro. Nije loše niti nabaviti ulje za kosu koje ćeš stavljati nakon pranja kose kako bi ju nahranila i pomogla joj da izgleda što bolje.

8.Pokušaj prestati gristi nokte
Lakše reći nego napraviti, ali možeš ti to! Izgriženi nokti ne izgledaju dobro i ovo je jedna tako ružna navika. Ukoliko ju i ti imaš, možeš pokušati otići na manikuru i staviti gel nokte – možda te to motivira da ih počneš manje grickati. Ili isprobaj neki od drugih načina koji ti mogu pomoći da prestaneš s ovom navikom, a o kojima smo pisali.

Izgriženi nokti Gristi nokte je ružna navika – imamo 7 načina koji će ti pomoći da to prestaneš raditi


9.Počni spavati po 8 sati
Kada se naspavaš, to će ti pomoći i da se bolje osjećaš i da bolje izgledaš. Svi imamo grozan ritam odlaska na spavanje, ali ako ćeš biti dosljedna, to možeš promijeniti. S obzirom na to kada se trebaš probuditi, izračunaj kada bi trebala ići spavati da odspavaš 8 sati.

10.Redovito brini o svojim zubima
Možeš izgledati najbolje ikad, ali ako su ti zubi žuti i ako ti iz usta smrdi, to će uništiti cijeli dojam. Redovito prati zube je obavezno, a ubaci u svoju rutinu i zubni konac. Postoje i paste za zube koje mogu pomoći učiniti zube bjelijima! Također, nije loše niti javiti se svom zubaru ukoliko imaš neki problem sa zubima.

11.Uvedi tjedni spa dan
Jedan dan, možda najbolje za vikend, imaj svoj spa trenutak. Vrijeme kada ćeš staviti masku na lice, urediti nokte, srediti obrve, obrijati noge, napraviti piling tijela, oprati kosu i staviti masku, staviti proizvode za samotamnjenje…što god da ti se sviđa i da misliš da je za tebe. Jjedan dan kada ćeš napraviti rutinu njegovanja od glave do pete.

 

 

12.Počni ujutro piti vodu s limunom
Vjerojatno si već čula (i vidjela) da neki ovo rade. Posebno je dobro ako pomiješaš limun s toplom vodom. To je jako dobro za tvoj organizam i uzet će ti ujutro samo par minuta vremena. Prije doručka i prije svega, popij čašu ovog napitka.

13.Pronađi parfem koji će ti biti tvoj zaštitni znak
Ne treba ti 30 parfema
u kolekciji, iako tako nešto stalno viđamo na društvenim mrežama. Dovoljno je da imaš par parfema – neki za posebne prigode poput izlazaka, a jedan ili dva za svaki dan. Pronađi neki parfem koji će postati tvoj zaštitni znak i koji ćeš špricnuti svaki dan. Uzmi vremena, pomiriši različite i pronađi svog favorita.

 

 

14.Napravi čišćenje ormara
Dio tebe je i tvoj stil tj. način odijevanja. Nema jednog načina odijevanja koji je najbolji, jer za svakoga je najbolji neki drugi. Zato napravi čišćenje ormara i izbaci svu odjeću koja ti ne stoji dobro i u kojoj se ne osjećaš dobro. Nemoj ju baciti, možeš ju za prvu ruku pospremiti na tavan – možda će ti trebati kasnije. Samo je bitno da ju sada makneš i da ti u ormaru ostanu samo komadi koji ti se sviđaju i u kojima se osjećaš dobro. Tako ćeš najbolje vidjeti čega ti nedostaje.

15.Ispravi držanje
Ako ćeš biti pogrbljena, to neće niti izgledati dobro, niti samoj sebi radiš dobro. Počni više raditi na svom držanju i ispravi ga što je više moguće. Ovo je samo navika, a navike se mogu promijeniti. Reci drugima oko sebe da te podsjećaju da se ispraviš i kad god se i sama sjetiš toga, ispravi se. Do kraja godine ti se držanje može popraviti.

glow up do kraja godine do 2024. godine promijeniti izgled kako poboljšati izgled postati nova ti svakodnevne promjene dobre navike nova navike nova osoba do kraja godine

Još vijesti