Uplakana djevojčica sa školskom torbom na leđima

Nije da dižemo paniku, ali za dva tjedna bit ćete nazad u školskim klupama. Možda ste toliko uživali u praznicima da ste u potpunosti zaboravili na školu. Ma nećemo se lagati, rijetki su oni koji s nestrpljenjem iščekuju učenje, zadaće, testove, prezentacije i sve školske obveze.

No, to je život. Sve što je lijepo, brzo prođe pa tako i vama proteklih dva mjeseca. Kako bi vam povratak u školu bio što ljepši i lakši, donosimo vam par stvari koje treba napraviti u posljednjim danima ljetnih praznika.

1. Urediti kosu, napraviti manikuru, isprobati nove tehnike šminkanja

Na prvi dan škole htjet ćete izgledati odmoreno i lijepo. Pogotovo ćete izgledati lijepo, ako u školi ima kakve simpatije ili dečka koji vam se sviđa. Stoga, zakažite termin kod frizerke i ošišajte se ako vam je npr. kosa oštećena od sunca i mora. Razmislite o frizuri kakvu biste mogli furati na prvi dan škole. Razmislite o primjerenoj manikuri za školu. Znamo da u nekim školama učitelji imaju stroga pravila oko noktiju pa pokušajte ne prkositi tome i pridržavati se reda. Isto tako možete isprobati sada kako biste se mogli šminkati ubuduće za školu i uvježbati svoju školsku makeup rutinu. Naravno, nećete odabarati nešto prenapadno i više primjereno izlasku u noćni klub.

2. Razmisliti o odjevnim kombinacijama i eventualnoj nabavci odjeće ili obuće koja vam nedostaje

Zavirite u ormar i razmislite nedostaje li vam što od odjeće i obuće. Sada imate još uvijek vremena otići u bezbrižan shopping. Provjerite kako stojite s jesenskom i malo toplijom garderobom. Sada je još ljeto, no rujan je uglavnom malo hladniji pa morate i na to računati. Možete već sada unaprijed smišljati svoje odjevne kombinacije za dane u školi koji vam tek predstoje.

Ljetni outfiti Kako se obući za prvi dan škole? Donosimo ti 8 odjevnih kombinacija koje možeš nositi

3. Napravite generalku u sobi

Ne želite valjda novu školsku godinu započeti u kaosu? Čak i ako ste pedantni, ali neki kutci sobe su preko ljetnih praznika izgubili svoju prvobitnu funkciju. Npr. možda je radni stol postao mjesto za držanje laptopa, gledanje serija i filmova ili čak i blagavaonica. Raščistite situaciju na radnom stolu, pripremite police za nove knjige i bilježnice i napravite reda. Red u sobi znači često red i red u glavi. Bit će vam lakše ako na prvi dan školske godine nećete morati preskakati prljavi veš po podu ili razmišljati kud spremiti nove knjige. 

4. Polako mijenjajte rutinu

Normalno, bilo je ljeto i možda ste si totalno promijenili raspored spavanja. Možda ste gledali serije ili generalno bili budni dugo u noć. S početkom jeseni, morat ćete se oprostiti od takvog luksuza. Ako baš na prvi dan škole ne želite izgledati kao zombi, poradite na rutini spavanja. Pokušavajte lijegati u krevet u normalno vrijeme.

5. Kupite si dnevnik, planer ili rokovnik i isplanirajte godinu

Ako ne želite da vam proces planiranja bude dosadan, možete si kupiti neku lijepu bilježnicu i početi pisati dnevnik. Neka tu unutra budu važni datumi, rokovi i sve ono što planirate postići u narednoj školskoj godini. U tu bilježnicu možete zapisivati i svoje misli ili inspirativne citate.

6. Obavite kupnju bilježnica, knjiga i školskog pribora

Ima ljudi koji taj dio obavljaju već kad škola krene, no mi bismo vam sugerirali da to obavite prije i da ne budete pod stresom. Znate kako je kad profesor traži da napravite zadaću, a vi još niste nabavili vježbenicu. Stoga pokušajte nabaviti knjige već sada, pozabavite se dok ste u potrazi za lijepim bilježnicama, nekim cool olovkama ili markerima. Nabavka školskog pribora može biti baš zabavna i zbog toga možete jedva čekati da školska godina opet počne.

Bilježnice za povratak u školu Pronašli smo za vas najcool bilježnice za novu školsku godinu: Svi će vas pitati odakle vam

7. Psihički se pripremite

Umjesto da ste koncentrirani na negativne stvari; poput ranog ustajanja, ponovnog susreta s nekim napornim profesorima i svih obveza, pokušajte se koncentrirati na ono lijepo i pozitivno što vas čeka s povratkom u školu. Npr. porazmislite o frendicama s kojima ćete se susresti nakon dugih školskih praznika, o svim novim stvarima koje ćete naučiti i zbog kojih ćete postati pametniji i slično. Stavite ih makar na list papira ili u novi planer koji ste si kupili tako da ih možete pročitati s vremena na vrijeme, ako vas uhvati nostalgija za ljetom. 

8. Priredite zabavu proslave za kraj ljeta

Ljeto se mora dostojanstveno ispratiti. Napravite ono što vam predstavlja zadovoljstvo, odite na neko mjesto koje biste još željeli posjetiti, družite se sa svojom ekipom ili napravite kakav oproštajni party prije početka školske godine. Možete čak pregledati i sve ljetne fotke pa od njih napraviti kakav dobar fotoalbum koji će vas zauvijek podsjećati na ljeto 2023.

pripreme za početak škole kraj ljetnih praznika

Još vijesti