Slika nije pronađena

Što je bolje od imati BFF koju voliš najviše na svijetu? Pa, jedino više best frendica! Koliko god kul bilo imati više prijateljica s kojima si u super odnosima, toliko je i teško jednako se posvetiti svakoj od njih.

Ali, održati prijateljstvo sa svakom od tvojih najboljih frendica nije nemoguće, iako zahtijeva mnogo truda. Ovo su savjeti kako uspješno održavati više prijateljstava.

via GIPHY


1. Pronađi vrijeme za svaku od njih
Najvažnija stvar ako želiš zadržati jednako dobar odnos sa svakom od svojih BFF je da im posvetiš svoje vrijeme. Nije okej da s jednom frendicom provodiš svaki dan, a drugoj se javiš jednom tjedno. Tako ćeš teško održati vaše prijateljstvo na jednakoj razini, uvijek će se jedna od tvojih prijateljica osjećati odbačeno.

2. Nemoj nijednu izdvajati
Ako pred svojom frendicom počneš stalno spominjati drugu, govoriti kako ste se super provele neki dan u izlasku ili je ona baš najbolja cura koju si ikad srela, tvoja druga BFF bit će ljubomorna, a takve bi ju izjave samo mogle dodatno povrijediti.

via GIPHY


3. Budi svjesna da je svaka od vas drugačija
Ako je jedna BFF sličnija tebi od druge, to ne znači da će ti ona automatski biti bolja kao prijateljica. Često se baš suprotnosti privlače, kako u ljubavi, tako i u prijateljstvu. Nemoj očekivati da se ti i tvoje frendica slažete baš oko svega, svaka od vas je u nečemu drugačija i baš vas to čini posebnima.

4. Daj im do znanja da su ti sve jednako drage
Nikad nemoj izdvajati jednu od svojih najboljih frendica, sve ih tretiraj jednako. Osim toga, daj im do znanja da su ti sve one jednako važno, bez obzira na to koliko se često družite, idete li skupa u razred ili se vidite samo pod praznicima.

5. Pokušajte se družiti sve zajedno
Zašto se ne biste družile sve zajedno, bez podjela i biranja koja će s kojom provoditi vrijeme? Bilo bi super da baš kao Rachel, Monica i Phoebe postanete best frendice, bez straha da će se koja od vas osjećati odbačeno ili isključeno iz društva.

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Otvoreni i zatvoreni – kako da osobe ttly drugačijeg karaktera postanu frendovi?

Znakovi po kojima možeš skužiti tko je glavni u tvojem društvu – jesi li to upravo ti?

Nasilje među curama postaje sve veći problem – ovo su načini na koje one zlostavljaju

prijateljstvo prijateljice savjeti

Još vijesti