Prijateljice

Zapravo, to ti nije nikakva prijateljica. Jer osoba koja se naziva tvojim prijateljem, ne bi ti nikada rekla ove stvari. Pokazuje da joj nije stalo i da te uopće ne cijeni.

Pravi prijatelj će ti uvijek biti podrška, cijeniti te, spustiti na zemlju kada to treba, biti ti vjeran i voljeti te. Loš prijatelj će učiniti da se osjećaš loše, kao da si nešto skrivila iako znaš da nisi, povrijediti te, lagati ti, vrijeđati te… Bolje je imati i par dobrih prijatelja nego hrpu njih od kojih se pola prema tebi ponaša kao da si im 'krpa za brisati noge'. Zvuči grozno, ali to se događa i takvi ti prijatelji ne trebaju, jer u stvarnosti, to ti ni nisu prijatelji. Kako prepoznati da ti netko nije pravi prijatelj? Ako ti više puta govori ovakve stvari.

tetoviranje Krademo im ideju: Dvije frendice pokazale svoju genijalnu zajedničku tetovažu!

1.Ne mogu vjerovati da ćeš se sada predomisliti
Iako ste napravile planove, zbog nekog si razloga morala odustati, jer stvari se dogode, ne uvijek našom krivicom. Ako tvoja frendica ne može shvatiti da imaš druge (bitnije) stvari i umjesto da te razumije, želi da se osjećaš loše i krivo, vrijeme je da preispitaš to prijateljstvo. U redu je otkazati planove, čak i u zadnji tren, svima se to nekada dogodi.

2.Ne znam zašto radiš takvu dramu, meni je kemija baš lagana
Prijateljica koja te na ovakav način omalovažava ti stvarno ne treba. Okej, njoj je kemija lagana, pa što? Prijateljice ste, trebala bi se moći svojoj prijateljici požaliti na nešto, bez da ti ona to nabija na nos i čini da se osjećaš još gore. Prava podrška, nema što.

3.Tebi baš sve ide od ruke, ha
Ljubomorne osobe koje ne znaju kontrolirati svoju ljubomoru. Lako je drugima reći da ti sve ide od ruke kada ne znaju koliko si truda i vremena uložila. Čak i kad znaju, svejedno će ti izreći ovakve stvari. Ne trebaju ti u životu ljudi koji ti neće dopuštati da zasiješ kada to zaslužuješ. Prijateljica se treba veseliti tvom uspjehu, to je pravo prijateljstvo.

4.Vjerojatno ne bih trebala ovo reći, ali…
Tračevi. Da, ti i frendica ćete tračati osobe koje ne volite, ali problem nastaje ako ti frendica počne tračati druge vaše frendice iz ekipe. E to je onda znak upozorenja da to vjerojatno nije osoba kojoj možeš vjerovati, jer dobre su šanse da isto tako s drugima trača i tebe. Jedno je tračati osobe koje ne volite, a drugo osobe s kojima ste si dobre. Ovo zadnje je tako dvolično ponašanje.

5.Žao mi je što si se tako osjećala
Ovo nije isprika. Ako je ovo način na koji ti se frendica ispričava, bolje da nije ništa niti rekla. Žao joj je što si se tako osjećala, ali joj nije žao zbog onoga što je ona rekla ili napravila. A trebalo bi joj biti. Prava isprika neće imati nikakve dodatke i sastojati se od 100 rečenica, imat će jednostavno 'Oprosti, pogriješila sam'.

6.Pretjeruješ
Kada počneš zbog nje sumnjati u sebe i svoje misli ili osjećaje, nema većeg dokaza da je to loša osoba. Tko je ona da na ovaj način odbacuje tvoje osjećaje, misli, ideje, razmišljanja…ne, jednostavno ne. Ne mora tvoja prijateljica shvaćati zašto radiš takvu dramu oko nečega, svi nekada pretjeramo, ali nije okej ni da ti ovako nešto govori. Znak da je to toksična osoba.

7.Moramo ti pronaći dečka
Osim ako i ti non stop ponavljaš da želiš dečka, onda je ovo okej, ako ne spominješ nikada želju za dečkom i vezom, onda ovo nije okej. Nema niša loše u tome što si single, i osoba koja ti je dobra prijateljica ne bi trebala napraviti da se osjećaš tužno ili loše zato što nisi u vezi.

8.Ajd okej, opet ću ja to napraviti
Glumljenje žrtve nije dobar znak za tvoje prijateljstvo. Jadna ona, uvijek ona mora nešto, izgleda kao da tebi nije stalo i da ti se ne da. Ovakve pasivno agresivne komentare nitko ne bi trebao slušati od osobe s kojom su si bliski. Primjerice, ako tvoja frendica zna da si sramežljiva i da ti je bed naručivati piće, onda bi joj trebalo biti normalno da ona to radi, a ne da ti to nabija na nos.

druženje ekipe Pravila ženskog kodeksa časti kojih se NE TREBAŠ držati – ako ovih 8 prekršiš, nisi izdala frendicu

toksično prijateljstvo loše prijateljstvo nije ti frendica bff rečenice

Još vijesti