druženje ekipe

Sigurno si čula za ženski kodeks. Imaju i dečki svoj, koji je poznatiji, ali i kada su u pitanju cure, spominju se uvijek u tom kontekstu neka pravila kojih bi se kao pripadnica ženskog roda trebala držati.

Od toga da nećeš ići uzeti dečka svojoj frendici do toga da ćeš uvijek reći nekoj curi ako vidiš da joj je procurila menga – neke se stvari podrazumijevaju između cura jer pripadaju u poznata pravila 'ženskog kodeksa'. Međutim, to ne znači da baš uvijek i u svim situacijama trebaš slijepo pratiti ta pravila. Neka pravila kojih se cure drže zapravo nemaju smisla i skroz je okej prekršiti ih. Ako ove stvari radiš nisi izdala frendicu ili ženski rod. Cure su se na Redditu složile da ova pravila ženskog kodeksa više ne vrijede i da ih se ne bi trebale držati.

1.Hejt prema curi koja nosi isti outfit kao i ti

Dosta često gledamo poprijeko curu koja se usudila nositi isti outfit kao i mi, ali činjenica je da najviše cura prati iste trendove i tako kupuje u istim dućanima, jednostavno se mora dogoditi da vidimo ljude odjevene kao što smo i mi. To nije razlog da ju gledaš poprijeko, već dokaz da obje razmišljate isto i da obje imate dobar stil. Radije joj daj kompliment.

2.Laganje za frendicu kada znaš da je to što radi pogrešno

Možda vara dečka ili često bježi s nastave, što god da je, a znaš da nije dobro, u redu je da joj kažeš da nećeš lagati za nju. Nećeš ići okolo i otkrivati istinu, ali ako te netko direktno pita, nećeš niti lagati. Pokrivati nekoga je u redu dok se radi o sitnicama, ali ako vidiš da svojim ponašanjem šteti sebi i drugima, onda je to druga priča.

3.Ako se frendica zakači s nekom drugom curom, cijela se ekipa sada mora udružiti protiv te cure i osvetiti se

I ići joj se osvetiti na neki način, biti nasilne prema njoj ili ju na bilo koji način zlostavljati. Da, zakačila se s tvojom frendicom i napravila joj nešto loše, logično je da ćeš biti na strani svoje frendice, ali bitno je kako ćeš se postaviti i što ćeš napraviti. Umjesto da kreneš u osvetu, budi tu za svoju frendicu, budi njeno rame za plakanje i netko tko će ju saslušati, ali nikakvi osvetnički pohodi. To je djetinjasto i besmisleno.

4.Uvijek budi na strani svoje frendice, čak i kad je u krivu

Ako ste si tako dobre prijateljice, onda je bolji potez otvoreno joj reći kada napravi glupost ili u nečemu pogriješi. Gurati sve pod tepih i govoriti joj da je uvijek u pravu čak i kada nije…baš i ne djeluje kao pravo prijateljstvo. Prijatelji su nam tu da nam kažu kada smo glupi i kada se trebamo spustiti na zemlju.

5.Moraš reći frendici ako joj outfit ne stoji dobro

Da, ali ako se radi o tome da joj je nešto premalo ili preveliko. Ukoliko ti se ne sviđa nešto jer nije tvoj stil ili ti misliš da to ne izgleda dobro, onda stvarno ne bi trebala ništa reći. Jer njoj se očito sviđa. Što onda ako ti ne voliš Uggsice, a ona ih je počela nositi. Nećeš joj ići reći da joj ne stoje dobro jer su tebi ružne. Cure vole napadati jedne druge s obzirom na izgled i vrijeđati tuđi stil. Danas postoji toliko stilova, nema potrebe da reagiraš dok god izgleda u granicama normale.

6.Ako ti se neki dečko sviđa, zabranjen je za sve tvoje ostale frendice

IAKO se ti njemu ne sviđaš i ZNAŠ da je bacio oko na neku curu s kojom se družiš. Zašto ih ne pustiti da budu zajedno, očito je da mu se ti ne sviđaš, a ona da. Zato što si njoj zabranila da se viđa s tim dečkom, ne znači da će biti tvoj, samo da će pronaći neku skroz drugu curu.

7.Frendice prije dečka

Jedno pravilo imaju isto i cure i dečki, a to je da prijatelji idu prije osobe s kojom si u vezi. Što je u redu ako vam veza postoji mjesec dana, ali ako si u vezi godinu dana ili više, i ozbiljna vam je veza, glupo je očekivati da ćeš staviti frendice prije dečka. On će ti vjerojatno ipak biti prioritet i nema u tome ništa loše. Tako i treba biti. Ne vrijedi to pravilo 'frendice prije dečka' baš uvijek.

8.Cura s kojom te dečko prevario je razaračica veza

Ne, trebaš biti ljuta na njega, ne na nju, jer nije ona razaračica veza, već je tvoj dečko nevjeran i ženskaroš. Puno puta u takvim situacijama ta 'druga cura' niti ne zna da je lik s kojim se viđala zapravo cijelo vrijeme u vezi. I uostalom, ako je i znala da je u vezi, zar nije bolje da ti je otvorila oči i da si sada saznala kakav je nego kasnije?

Pogledajte još:

Ženski kodeks 'časti' - ovo su zlatna pravila koja ne smiješ prekršiti

Kako ne ostaviti loš dojam prilikom upoznavanja? Uz ovih 7 trikova sve će proći bez problema

Znakovi da te 'prijatelj' iskorištava – ovih 11 ponašanja će ti otkriti je li ti netko pravi prijatelj ili fejka

kršenje pravila ženski kodeks frendice pravila između cura

Još vijesti