zagrljaj

Volite tu prijateljicu kao rođenu sestru. Vidite koliko je lijepa, pametna, sposobna i dobra i onda vam je žao gledati je kako je zapela s frajerom koji je ni po čemu nije vrijedan.

Otkako je u vezi s njim, kao da nije ista. Svjesni ste da joj on šteti na više načina, ali je toliko zaljubljena u njega da ne vidi neke očite stvari pred svojim nosom.

Kako ste vi dobra prijateljica i kako vam je stalo do njezine dobrobiti, imate tu odgovornost da je malo prodrmate i da joj kažete kako stvari stoje. No kako reći prijateljici da joj je dečko zapravo grozan, a da je pri tome ne povrijedite i ne izgubite?

Pripremite se kako će vam reći da ste ljubomorni

Pogotovo se pripremite na to ako ste vi ta koja je solo, a ona je u vezi. Optužit će vas možda da vam je krivo što ona ima nekoga, a vi nikoga. Stoga se pripremite kako ćete reagirati na takvu optužbu. Recite joj da jedino što vas zanima je njezina sreća i dobrobit te kako nikada ne biste mogli biti ljubomorni na nekog koga smatrate sestrom.

Dvije prijateljice u razgovoru Reći ili prešutjeti: Što napraviti ako ste otkrili da vašu prijateljicu vara dečko?

Dajte konkretne primjere lošeg ponašanja njezinog dečka

Cure koje su zapele u lošim vezama imaju i glupu naviku prešućivati, opraštati i zaboravljati ružne dijelove veze. Možda vam se vaša prijateljica žalila prošli tjedan na ponašanje svog dečka, dok ga danas gleda opet kroz svoje ružičaste naočale. Ako imate sačuvane poruke u kojima se žalila na njega, pokažite joj i prisilite je da se sjeti. Ako postoje bilo koji drugi dokazi suludog ponašanja njezinog dečka, morate joj to reći, obrazložiti i potkrijepiti argumentima. Ako mislite da je on budala, morate svoj stav potkrijepiti konkretnim dokazima i činjenicama.

Ako možete, recite joj to što mislite s još jednom prijateljicom

Često se puta cure druže u grupama. Pa ako je vaša ženska ekipa primijetila da vaša prijateljica više nije ista, organizirajte zajedničko druženje na kojem ćete joj kolektivno reći kako ste sve primijetile da nešto s njom ne valja otkako je u vezi s tim likom. Pažljivo birajte riječi, nemojte je osuđivati ili napadati, već izrazite svoju zabrinutost.

 

Podsjetite je koliko je lijepa i vrijedna

Ponekad cure ostaju u lošim vezama, zato što se boje biti same ili ostavljene. Podsjetite je na sve njezine kvalitete i vrline. Recite joj kako se ne smije bojati prekinuti nešto što je štetno za nju, jer ona može i zaslužuje bolje. U konačnici, zar nije bolje biti sam, nego u lošoj vezi?

Party u pidžamama Razlozi zašto se cure međusobno „hejtaju“ i sabotiraju: Glupo je, ali ovo je naša realnost

Nemojte je prisiljavati ni na što

Na kraju vašeg razgovora recite da je to samo vaše mišljenje. Recite da ste joj to morali reći zato što vam je stalo do nje, ali da je naravno konačna odluka na njoj i da ćete vi to poštovati. Jasno joj dajte do znanja da ćete biti njezina prijateljica i da ćete biti i dalje njezina podrška, bez obzira što odlučila.

 

kako reći prijateljici da joj je dečko grozan reći prijateljici da ima lošeg dečka dečko od prijateljice prijateljičin dečko

Još vijesti