Druženje s mamom

Ako imaš stroge roditelje, onda ti je sigurno žao što nisu malo blaži kao što su npr. roditelji od neke tvoje frendice. No, njih ne možemo birati, kao što ne mogu ni oni birati nas.

S jedne strane uopće nije loše imati stroge roditelje. Sada ti se možda čini da je to nešto najgore na svijetu, ali poslije ćeš shvatiti da nije. Neke stvari, pogotovo u tinejdžerskim godinama treba staviti pod kontrolu, ali opet ne toliko da ne smiješ ići baš nigdje. Ako su već takvi, onda moraš znati za ove savjete kako bi možda mogli smanjiti strogoću. Samo ih se moraš držati svaki dan da oni to i primijete.

1.Počni više pomagati u kućanskim poslovima
Svaki roditelj cijeni kada se angažiraš oko kućanskih poslova. Zato nekada operi suđe i bez da ti mama to kaže ili kada vidiš da se tata muči, samo dođi do njega i pitaj ga treba li pomoć. Tebi se to možda ne čini kao big deal, ali roditeljima puno znači.

2.Uvijek priznaj pogreške koje napraviš
Svoje greške i loše poteze moraš priznati. Ne samo kada su u pitanju roditelji, nego i općenito. Nitko ne voli opravdanja za neke loše stvari koje si napravila, zato ipak priznaj jer će im se ljepše vidjeti.

via GIPHY

3.Prvo ih uvijek pitaj za neku manju uslugu
Ako nešto trebaš i pretpostavljaš da bi te mogli odbiti, uvijek prvo kreni s nekom manjom uslugom. Tada će možda lakše primiti ovu veću, ali nemoj zaboraviti i na sve druge stvari koje ti jako utječu na to hoćeš li ih smekšati ili ne.

Slika nije pronađena Roditelji ne biraju riječi: Ovih 10 stvari nitko ne želi čuti prije početka škole, a oni nam ih stalno govore


4.Nemoj im proturječiti
Svakoga roditelji živciraju, pogotovo kada nam se ne sviđa nešto što žele ili traže. No, roditeljima nikada nemoj proturječiti. Ne samo da nije pristojno jer trebaš imati poštovanja prema njima, nego tako sigurno i nećeš dobiti to što želiš jer njih to jako ljuti.

via GIPHY

5.Napravi nešto lijepo za njih
Dovoljno je da mami skuhaš kavu ili da tati napraviš sendvič. To bi trebala raditi i češće, a ne samo kada ih želiš omekšati! No, njima će biti drago, a i oni pamte sitnice poput ovih.

Prehlađena djevojka Tko još nije čuo za ovih 14 popularnih izjava balkanskih mama? I svaka u sebi ima dozu istine

6.Trudi se u školi da vide uspjeh
Nemoj zapostaviti školu. Koliko god ti se ne da, probaj se barem truditi da oni vide koliko vremena ulažeš u čim bolji uspjeh. To ne moraju biti petice, ali je bitno da primijete tvoj trud uložen u školu.

via GIPHY

7.Nemoj im lagati
Svaki roditelj najviše mrzi laganje. Ne moraš im govoriti apsolutno sve što ne želiš, ali ako se nešto dogodi i ako te oni pitaju za nešto, nipošto nemoj lagati. Ako ih zanima želiš li ići na kavu jer ideš s nekim dečkom, radije reci po istini jer ćeš inače izgubiti njihovo povjerenje.

Mama i kći Stvari koje ti mama ne bi smjela reći: Ovih 11 rečenica pokazuju da je toksična osoba

roditelji kazne strogi roditelji omekšati stroge roditelje popuštanje pomaganje roditeljima

Još vijesti