Par na dejtu

Baš kao i veliku većinu stvari, tako i cure i dečki različito doživljavaju i prolaze kroz iskustvo dejtanja.

I dok mi cure prilikom ugovaranja spojeva osjećamo veliko uzbuđenje i pri tom pričamo jedna s drugom o tome što obući, kako se srediti, o čemu pričati ili ne pričati s dečkom, s druge strane – kod suprotnog spola, stvari su poprilično jednostavnije.

Dečki kroz sve to prolaze puno jednostavnije, samopouzdanije, bez previše drame ili analiziranja. Zato vam donosimo nekoliko osnovnih razloga zbog kojih su dečki bolji u dejtanju od cura, kroz koje ćete uvidjeti neke stvari koje bismo mogle naučiti od njih.

1. Inicijativa i spremnost na rizik

Dečki su ti koji nekako više preuzimaju inicijativu kod spojeva i češće naprave taj veliki prvi korak te pozivaju na spoj. Dok čekate nekog dečka, možete same uzeti stvar u svoje ruke i pokušati se približiti ili javiti se barem onome kome se sviđate. Dečki su spremniji na rizik te lakše prvi prilaze curama koje ih privlače. Možda bismo se u njih trebale ugledati i izaći iz svoje zone komfora i odvažiti se prići onome kojeg već duže vrijeme „mjerkamo“. Realno, postoje samo dva moguća scenarija – frajer nam može uzvratiti s pozitivnim odgovorom ili nas može odbiti. Možda odbijanje nije najugodniji osjećaj na svijetu, ali barem znate na čemu ste, umjesto da s prikrajka gledate i maštate o snovima koji se nikad neće ostvariti.

2. Prvo razmišljaju o sebi i ne srame se onog što jesu

Oni su sami sebi prioritet. Ne odustaju od svojih planova i ne čekaju pored telefona da im se javite. Zasigurno ne čitaju savjete kako se svidjeti djevojci, o čemu pričati ili ne pričati pred njima. Mi smo nažalost nekad sklone mijenjati izgled, raspored pa čak i malo lagati o uvjerenjima ili osobnim stavovima, da bi mu se svidjele. To je toliko pogrešno, a za razliku od cura, dečki tome nisu toliko skloni. Jednostavno su sigurni u sebe i ako vam se sviđa to što vidite - super, a ako ne – možete produljiti dalje, njima je to opet uredu.

3. Samopouzdaniji su

I dok mi imamo tisuću i jedno pitanje jesmo li lijepe, predebele ili premršave, oni su većinom sasvim uredu s tim kako izgledaju. Pokušajte se sjetiti kad vas je dečko pitao izgleda li debelo u nekoj majici, dok ste vi zasigurno njega pitale isto za svoju haljinu. Morate znati da ste lijepe upravo takve kakve jeste i da se zbog nikoga ili ničega ne biste trebale mijenjati. Ako mu se ne sviđate, njegov problem, a vi ćete već pronaći negdje nekog drugog tko će vas obožavati upravo takvima kakve jeste. 

4. Ne analiziraju

Mi smo cure sklone čavrljati s prijateljicama i tražiti po internetu što znače njegove geste, riječi, rečenice i djela. Dok mi imamo tendenciju analizirati i secirati svaku pojedinačnu informaciju, oni jednostavno uživaju u dejtanju i ne važu svaku vašu pojedinačnu misao. Ako je od vas čuo da mu se sviđate, onda je to-to. Jednostavno je sretan s tom informacijom i zasigurno ga ne brine koji je bio ton vašeg glasa ili kakav ste izraz lica imale dok ste mu to rekle tu informaciju.

5. Ne osjećaju se krivima

Ako dečko ne zove na drugi spoj, ako nam ne odgovori na poruku ili ako nas „ghosta“, kreće preispitivanje same sebe: jesam li možda bila naporna pa mi se ne javlja, zašto mu se nisam svidjela ili gdje sam ja to pogriješila. Kod suprotnog spola je to puno jednostavnije. Ako mu se niste javile, on ne traži problem u sebi. Jednostavno misli kako ste pronašle nekog drugog, ali se ne zamara s glupostima poput onih da nije bio dovoljno lijep ili dovoljno dobar za vas. On sam zna da je super i kreće sa životom dalje. Koliko jednostavnosti u pristupu prema spojevima – ne bismo li se stvarno trebale ugledati na njih ponekad?

 

dejtanje zašto su dečki bolji u dejtanju od cura stvari koje bismo mogle naučiti od dečkiju dejtanje i dečki dečki ne drame i ne analiziraju dečki ne kompliciraju

Još vijesti