Friends with Benefits

Prijateljstvo s povlasticama je odnos u kojem dvoje prijatelja toliko vjeruje jedno drugome da se bez straha upuste u intimnije odnose.

To dvoje, ili nemaju vremena za vezu ili trenutačno nisu zainteresirani za to. Dopušteno im je izlaziti s drugim ljudima, jer nisu u odnosu koji bi ih obvezivao.

Iako je jasno definirano, prijateljstvo s povlasticama može stvoriti probleme, pogotovo ako se u nekom trenutku u jednom od vas krenu razvijati neki dublji osjećaji, a druga strana ne može uzvratiti istom mjerom.

Pogledajmo zašto započinjanje prijateljstva s povlasticama i nije tako dobra ideja.

1. Protivi se ljudskoj prirodi

Emocionalna veza nije ista ako smo s nekim u platonskoj vezi ili smo stvarno tjelesno intimni. Tjelesna intimnost dovodi do razvoja dubljih osjećaja prema prijatelju s povlasticama. Jednom, kad se emocionalno povežemo, naravno da ćemo biti ljubomorni ako shvatimo da taj netko izlazi s drugima.

2. Možete se stvarno zaljubiti, što uopće nije bilo planirano

Dvoje ljudi na početku uživa u vezi bez obveza, a onda jedna osoba u tom odnosu shvati da se zaljubila. Naravno da ima slučajeva u kojima parovi jasno definiraju pravila svog prijateljstva s povlasticama, ali isto tako, rađanje osjećaja nešto je što se ne može kontrolirati niti predvidjeti. Upuštanjem u takav odnos riskirate bolne situacije.

3. Možda ste zatvarate za neke druge stvarne ljubavi

Ako ste s nekim u vezi bez obveza, možda se nesvjesno zatvarate za nove ljubavne prilike ili za osobe koje bi s vama vrlo rado nešto ozbiljnije. Kada imate prijateljstvo s povlasticama, vaše su vrijeme, energija i pozornost preusmjereni na tu osobu. Možda nesvjesno šaljete vibracije i odajete dojam kao da vas nitko drugi niti ne zanima pa svojim stavom tjerate potencijalne udvarače od sebe.

4. Gubljenje vremena na nešto što vjerojatno nema budućnosti

Da, trošite svoje vrijeme i energiju na osobu s kojom možda ne ćete imati ništa ozbiljno. Možda će stići kakvi blagdani, poput Božića ili Valentinova ili rođendana pa razmišljate morate li nešto pokloniti toj osobi. U međuvremenu, nastojite bolje upoznati tu osobu kako biste joj znali pokloniti ono što joj se stvarno sviđa. Sve je to hodanje po skliskom terenu koje bi vas moglo dovesti do toga da se vežete više od onog što ste prethodno dogovorili.

5. Riskirate apsolutni gubitak prijateljstva

Prijateljstvo više nikada neće biti isto, nakon što ste se jednom upustili u vezu bez obaveza. Neizbježno je da jedno od vas, prije ili kasnije, izađe iz tog odnosa, zbog toga što je upoznao ili upoznala nekog trećeg. Ako ste razvili osjećaje takva odluka o prekidu prijateljstva s povlasticama mogla bi vam slomiti srce. No, taman i da niste razvili osjećaje, mala je vjerojatnost da ćete se družiti s tom osobom s kojom ste bili intimni i koja je u novoj vezi, jer na neki način, vi ste njegova bivša ili bivši.

prijateljstvo s povlasticama eza bez obveza zamke prijateljstva s povlasticama opasnosti prijateljstva s povlasticama

Još vijesti