stalkanje

Nažalost nije rijetka situacija s kojom se puno cura susrelo: dopisivale ste se i izlazile s nekim dečkom, a on vam se odjednom samo prestao javljati na poruke.

Razlozi zašto se netko ne javlja na poruke mogu biti svakakvi: od toga da je našao drugu, do toga da mu se možda trenutačno u životu ne da ništa ozbiljnije.

No, ne ćemo se baviti razlozima, nego time kako bi se vi trebale ponašati u trenucima kad shvatite da vam netko odgovorio već par dana na vašu poruku ili da je ignorirao vaše pozive.

1. Slobodno mu pošaljite poruku

Napišite slobodno da ste zabrinute što se s njime dogodilo. Nemojte ga optuživati, nemojte dramatizirati u poruci, jer ako vas se odlučio „otarasiti“, vaša poruka puna bijesa bit će mu samo potvrda da je odlučio dobro. No, neka ostane samo na toj jednoj poruci u kojoj izražavate zabrinutost, ni u kojem slučaju se nemojte dovoditi u situaciju da mu na svaku aplikaciju za dopisivanje ili na svaku društvenu mrežu koju ima šaljete poruku „gdje si, zašto se ne javljaš ili kako si mi to mogao napraviti“. Realno, i to što šuti je svojevrstan odgovor.

2. Imajte na umu da nije vaša krivica i ne mučite se s raznim scenarijima

Nije da vam nije poslao poruku zato što ste vi nešto krivo napravile. Nemojte se preispitivati, što ste mogle, zašto nešto jeste ili niste poduzele. Možda ćete u glavi dočaravati svakakve scenarije i mučiti se; šalje li poruke drugim djevojkama, s kim se druži i slično. Dugoročno gledano, od takvih premišljanja nema neke sreće, jer će to sve samo utjecati na vaše mentalno zdravlje. Glavu gore i ne dajte mašti na volju, već se zaposlite s nečim drugim i okupirajte si misli.

3. Tražite svoje prijateljice, ali ne i njegove prijatelje

Kad vam se dogodi nešto dobro ili loše, normalno da to imate potrebu podijeliti s prijateljicama ili najbližim osobama. Nekada nam bude jednostavno lakše dok se nekom izjadamo što nam se dogodilo. No, nemojte se javljati njegovim prijateljima i ispitivati što se s njime dogodilo, jer će te informacije završiti prije ili kasnije kod njega. Zadržite dostojanstvo.

4. Prestanite ga stalkati

Mi cure možemo biti baš poput pravih špijuna i detektirati sve njegove aktivnosti na društvenim mrežama. Koga je lajkao, kome je što komentirao, koga je zapratio – ma sve smo u stanju nakopati. No, ako si zaista želite olakšati, okanite se toga i makar ga blokirajte na društvenim mrežama. Ako vam se tako blokiran u međuvremenu poželi javiti, poslat će vam i običan SMS.

5. Krenite dalje

Ako je prošlo neko vrijeme otkako ste ghostane, ne dugujete mu više ništa. Nastavite sa svojim životom dalje, živite, zabavljajte se i dajte nekome drugome šansu.

6. Ne činite drugima ono što ne želite sebi

Ako ste doživjele ghostanje i vidjele koliko je to neugodno, nemojte se zato i vi tako ponijeti prema drugima. Realno, poklonile ste nekome svoje vrijeme i emocije, a on vas nije smatrao dovoljno vrijednom niti da vam objasni barem jednom rečenicom zašto se više ne možete nastaviti družiti. Ako je netko bio loš prema vama, nemojte vi biti takve prema drugima. 

što napraviti kad on ne odgovara na poruku što napraviti kad si ghostana kako reagirati kad ti ne piše na poruke

Još vijesti