Par u svađi

Ako ste se ikada našle u takvoj situaciji, znate koliko je prevara neugodno iskustvo.

Prevara svakako boli, neovisno o tome kako je otkrivena. Srce slomljeno na tisuću komadića, a povjerenje, ljubav i povezanost odjednom su ozbiljno narušeni i poljuljani.

Dečki varaju iz različitih razloga, ali to nije tema ovog članka. Ovaj puta ćemo se pozabaviti tipičnim odgovorima koje frajeri mogu servirati nakon što budu uhvaćeni u prevari.

1. „Žao mi je“

Hm, je li mu stvarno žao što te svojim ponašanjem toliko ponizio ili mu je samo žao što si ga uhvatila u lažima? Da mu je zaista žao, ne bi ti to nikad napravio, a sama isprika bez daljnjih objašnjenja ili postupaka je tek prazna fraza. Nadalje, to što je njemu žao, ne znači da to isto ne bi opet ponovio.

2. „Ništa mi to nije značilo“

Da li bi to trebala biti utjeha? Pa očito da mu niti veza s tobom ne znači puno previše, kad te odlučio iznevjeriti. Na kraju krajeva, ako mu mali izlet ništa nije značio, tko garantira da se neće u budućnosti zaželjeti još takvih avanturica, jer na kraju krajeva, citiramo „ništa to ne znači“.

3. „Nisam te htio povrijediti, ti si za mene prava“

Ok, da te nije htio povrijediti, ne bi to niti napravio. Zašto nije razmišljao o posljedicama? Zašto je pustio da ga ponesu sebičnost i bezobrazluk? Puno je tu pitanja koje treba raspraviti.

4. „To se više nikada neće dogoditi“

Ovo on pokušava tebe uvjeriti da je ovo varanje samo neki usputni slučajni događaj, a ne njegov obrazac ponašanja. Kako da mu ti vjeruješ, sada kada je tvoje povjerenje totalno iznevjerio? 

5. „Ti si tome isto kriva“

Ovako smanjuje svoju krivicu i odgovornost prebacuje na tebe, tako da se ti dovodiš u situaciju da preispituješ svoje ponašanje prema njemu. Ako nije bio sretan s tobom u vezi, mogao je prekinuti pa sasvim legitimno potražiti sreću s nekim drugim. No, on je odabrao držati tebe u rezervi i šarati okolo, u slučaju da naleti na nešto bolje od tebe.

6. „Nisam htio da tako ispadne, ona me na to navela“

Još jedno umanjivanje vlastite odgovornosti zbog toga što se prema tebi ponio kao budala. No u ovome izgovoru, odgovornost nije svaljena na tebe, već na drugu djevojku s kojom te prevario. Eto, ona mu se nabacivala, a on se jadan nije znao svemu oduprijeti. Čak i da je bilo tako, pravi dečko nikad tako nešto ne bi uradio. Na svijetu ima još milijuna i milijuna divnih cura, ali dečku koji stvarno voli, to je sasvim nebitno, jer njemu je njegova partnerica najbolja i ono najvažnije: on je cijeni i poštuje.

7. „Veza s tobom me više ne ispunjava“

Moguće da vaš dečko spada u kategoriju hrabrijih i kaže ono što je zapravo samorazumljivo. Da je sretan s tobom, ne bi šarao okolo. No, njegova je krivica u tome što nije bio hrabar, prekinuo vezu i ostavio osobu koja ga ne čini sretnim pa bi onda sasvim slobodno mogao krenuti dalje. 

8. „Ne dugujem ti objašnjenje“

Ovo je odgovor nakon kojeg ti može biti kristalno jasno da s takvim dečkom nemaš više što tražiti. Ako ste u vezi, naravno da ti duguje objašnjenje ili ispriku, ali ti jednostavno za njega ne vrijediš niti toliko da bi ti rekao „oprosti“.

Zaključak

Što god i kako god da odlučile, prekinuti vezu ili prijeći preko nevjere, trebat će vam neki period dok se ne vratite u normalu. Ovo je svakako bolno iskustvo, ali i bolna iskustva su dio života. Bolna iskustva isto tako mogu biti neka nova poglavlja ili novi početak.

rečenice koje varalice izgovaraju rečenice koje izgovaraju dečki koji varaju dečko koji vara ti si tome kriva ništa mi to nije značilo

Još vijesti