Slika nije pronađena

Ako se pronađeš u ovim znakovima, onda to ipak znači da jesi spremna za svoju prvu vezu. Lako ćeš ih prepoznati, a ako ti čak nedostaje i jedan ili dva od njih, bolje je onda još malo pričekati s pronalaskom dečka/cure.

Čak iako su tvoje best frendice već u vezi ili su promijenile nekoliko dečkiju i čini ti se da svi u školi imaju nekoga s kime se drže za ruke i šetaju parkićima, to ne znači da i ti trebaš pronaći dečka ili curu. Pogotovo ako se ne osjećaš spremno. Ali kako znati da je ipak vrijeme da se upustiš u dejtanje? To ćeš lako prepoznati po sljedećih 5 znakova. Ako ih sve pronađeš na sebi, vrijeme je. Ako ne, ne zamaraj se time što nemaš još uvijek nikoga, jednostavno još nije vrijeme.

1.Nemaš se potrebu mijenjati zbog te osobe ili glumiti da si netko tko nisi

Kada nam se netko sviđa, ponekad se bojimo pokazati svoje pravo lice da ne bi ta osoba mislila da nismo dovoljno zabavni ili kul. Međutim, kada upoznaš pravu osobu, nećeš imati potrebu mijenjati se ili glumiti da si drugačija jer ćeš znati da to nema smisla. Ti si ti, a kome se ne sviđaš zbog svoje osobnosti, nije ni osoba koja je vrijedna toga da ima u životu nekoga tako super kao što si ti.


2.Pronašao/la si nekoga tko zadovoljava sve tvoje kriterije

Svatko će imati neke osobine i karakteristike koje mu se sviđaju na drugima i koje će tražiti i u budućem partneru. Nemoj svoje kriterije spuštati samo da prije nađeš dečka ili curu. Kad tad će naići ona osoba koja će ih zadovoljiti. Kada se pojavi taj netko tko će staviti kvačicu na svaku osobinu koju tražiš u dečku/curi, znat ćeš da je to prava osoba za tebe.

3.Glavni razlog zbog kojeg želiš vezu NIJE 'svi su drugi već u vezi'

Nema goreg razloga za ući u vezu nego kada se osjećaš kao da si pod pritiskom da moraš pronaći nekoga jer si u tim godinama ili jer svi drugi imaju nekoga. Kada želiš u vezu zbog osobe koja ti se sviđa i toga kako se osjećaš kada si s njom, to je onda pravi razlog koji pokazuje da jesi za vezu.

4.Znaš se nositi sa stresnim situacijama i svađama

Koliko je god super biti u vezi, nekada to bude pravi kaos. Stres, svađe i nerazumijevanje su skroz normalna pojava u vezama, a znati se nositi s njima nije najlakše. Ako se dobro nosiš sa stresnim situacijama u školi, znaš kako reagirati kada se posvađaš s nekime bez ispada bijesa i durenja, onda ćeš se moći nositi i s vezom.

5.Zadovoljna si i sretna sa samom sobom

Da bi bila spremna za vezu s drugom osobom, prvo moraš biti u super vezi sa samom sobom. Zvuči kao klišej, ali je istina da moraš naučiti prvo voljeti sebe kako bi znala voljeti i druge. Prihvatiti sebe onakvom kakva jesi i raditi na tome da svaki dan budeš što bolja verzija sebe je bitno i za tvoje odnose s drugima. Kada nisi zadovoljna sa sobom i svojim životom, neće te veza učiniti sretnijom.

Pogledajte još:

Kako učiniti dečka ljubomornim, ali na pravi način: 9 stvari koje će ga izludjeti

Tipovi veza koje su osuđene na propast: Ovih 7 ništa ne može spasiti i osigurati budućnost

Gdje ići i što raditi na dejtu, a da nije nešto obično? Ovih 10 ideja je idealno za proljeće

prva veza spremna ljubav cura i dečko

Još vijesti