Scene iz filma

Romantični filmovi zasigurno utječu na našu percepciju o tome što je ljubav. Često baš ti romantični filmovi utječu na naša, ponekad nerealna očekivanja, koje postavljamo pred naše dečke u vezama.

No sve one slatke scene ljubavi koje volimo gledati na malim ekranima i u kinima, ne bi baš prolazile u životu, jednako dobro kao i na filmskome platnu. Ono što nam se na filmovima čini toliko romantično, u stvarnosti bi bilo čudno, čak i pomalo „creepy“

Pogledajmo koje su to scene i trenuci koje nam holivudski scenaristi toliko često puta serviraju u romantičnim dramama i komedijama, a koji bi djevojke u stvarnom životu zapravo natjeralo da od frajera pobjegne zauvijek.

1. Ukradeni strastveni poljubac kojim se rješavaju svi problemi

Zamislite da ste ljute na svog dečka i da imate toliko toga s njim za raspraviti, a on vas ušutka poljupcem. U filmovima i serijama je to tehnika koja se toliko često koristi i djeluje baš romantično i vruće, ali ovo bi u stvarnom životu samo pogoršalo situaciju, a vi bi bile još više bijesne. Problemi ne nestaju poljupcima, već za rješavanje istih treba puno razgovora, razumijevanja, tolerancije i slično.

2. Cijeli stan ili kuća ukrašeni laticama cvijeća

Kad vas netko razljuti, zadnje što biste htjeli je da još za njim morate čistiti sobu ili dnevni boravak posut tamo nekim laticama koje možda puštaju boju ili na koje ste eventualno alergični. Da ne govorimo koliko je pomalo creepy ideja da vam je u dom provalio dečko s kojim ste se posvađali i koji vas, eto, sad želi nekako iznenaditi. Ne samo da je ideja bezveze, nego bi vaš dečko išao u kategoriju provalnika.

 

 

3. Filmske potjere na aerodromima

On i ona se posvađaju, prekidaju i ona odlazi zauvijek u drugu državu ili na drugi kontinent. U posljednjem momentu on shvaća svoju grešku pa kreće utrka do aerodroma, probijanje kroz gomile putnika i osiguranje, kako bi vratio svoju ljubav nazad. Sve završava romantičnim poljupcem, zagrljajem i pomirenjem. U stvarnosti, takav frajer bi za početak završio u pritvoru, zbog svojeg sumanutog ponašanja u zračnoj luci. A kad malo bolje razmislite, kad se dvoje žestoko posvađaju i kad se koferi jednom spakiraju, teško da bi gesta ovakve vrste mogla natjerati drugu stranu da promijeni mišljenje.

4. Drastična promjena fizičkog izgleda zbog kojeg taj frajer postaje neodoljiv

To je toliko plitak prikaz međuljudskih odnosa i emocija, jer ispada da se sve svodi samo na ono fizičko. Kod suprotnog spola nas ne privlači samo fizički izgled, već i karakter, kako osoba zrači, kako se ponaša i slično. Ako nam se neki frajer ne sviđa, neće nam se svidjeti niti ako je smršavio ili se nabildao u teretani. Ako ima propuh u glavi i ako nismo kompatibilni, isključivo fizičke transformacije niti jednoj curi neće biti dovoljne da je obore s nogu.

 

 

5. Dramatična javna priznanja

Često mi curke sanjamo da nam naši dečki priznaju svoje osjećaje na najromantičniji mogući način. U holivudskim filmovima frajeri uvijek podižu ljestvicu više pa imaju izljeve romantičnih emocija prema svojim djevojkama na nekim javnim mjestima; obiteljske večere, zabave ili čak i stadioni. Uglavnom, čim više ljudi – tim bolje. No, u stvarnosti velika većina nas bi bila zgrožena da vam frajer krene iskazivati osjećaje i govoriti o vašoj intimi pred članovima obitelji ili totalnim neznancima. On bi djelovao pomalo nestabilan, vi biste bile posramljene – sve u svemu, loša ideja.

6. Uletavanje u crkvu i upropašćivanje vjenčanja

Zamislite da prekinete s vašim bivšim ili da imate najboljeg prijatelja koji cijelo vrijeme šuti o svojim osjećajima i onda vam bane na dan vašeg vjenčanja pred obitelji, rodbinom i prijateljima i uništi sve javnim priznanjima. Koja bi mladenka to htjela? E pa tako to najčešće bude u romantičnim komedijama kad matičar ili svećenik pitaju: „ako tko ima nešto protiv ovog braka, neka govori sad ili šuti zauvijek“, stiže princ na bijelom konju izgraditi svoju sreću na tuđoj nesreći.

 

romantične scene iz filmova romantični filmske scene koje nisu realne romantični filmovi i kriva percepcija ljubavi bilježnica Kako ukrasti nevjestu

Još vijesti