Plakanje

Nema valjda ničeg bolnijeg na ovom svijetu od ljubavnih jada. Vi se zaljubite u savršenog frajera, a on kao da ne shvaća vaše suptilne signale kojima mu poručujete da biste htjele nešto više.

Napokon ste skupile hrabrost i otkrile tom dečku sve ono što osjećate za njega, a on vas je odbio. Možda se osjećate posramljeno ili čak ljutito, no i odbijanja su sastavni dio života. Kao što vi niste krive što ste se zaljubile u njega, tako ni on nije kriv što se nije mogao zaljubiti u vas.

No što kad se nađete u situaciji da vam netko kaže „ne, nisam zainteresiran za tebe, ne mogu ti uzvratiti osjećaje, između nas ne može biti ništa“.

Kako reagirati, što uopće reći u tom trenutku? Saznajte u nastavku

1. „Razumijem“

Najgora stvar koju možete učiniti kada on nije zainteresiran je da budete opsesivni, da ga pokušavate uvjeriti u suprotno ili da ga molite da promijeni mišljenje. To što ste mu rekli da razumijete, samo je znak da prihvaćate i poštujete njegovu odluku. Ispast ćete smiješno pokažete li ljutnju ili ako imate bilo kakve druge dramatične emotivne ispade, jer gdje piše da se on bio dužan zaljubiti u vas.

2. „Žao mi je što ne osjećaš isto, ali to je sasvim uredu“

Naravno da odbijanje boli i nije svejedno kad nekom priznate da gajite osjećaje i kad vam to nije uzvraćeno. Ne trebate se nasmijati i praviti da je sve dobro. Normalno da vam je žao, ali isto tako sasvim je legitimno da on ne pristane na vaše udvaranje ili prijedlogom za vezu, ako vas ne želi. Ovakvim odgovorom pokazujete da ste emotivno stabilne i zrele i da vam nije problem ako vas je jedan dečko odbio. Na kraju krajeva, ima još riba u moru i on nije jedini na ovome svijetu.

3. „Hvala ti na iskrenosti“

Kao što je s vaše strane bilo hrabro priznati što osjećate, tako je i s njegove strane bilo hrabro što vas je otvoreno odbio. Ako je imalo empatičan i suosjećajan, svjestan je vašeg velikog poduhvata i 100% mu je moralo biti barem malo žao i neugodno što vam je rekao „ne“. No, s tim je uštedio vrijeme i sebi i vama, jer vam je otvoreno rekao da vas ne želi. Nije vas vukao za nos i sada znate da nemate što maštati o njemu.

4. „Sretno dalje“

Ovim mu pokazujete da mu stvarno niste zamjerile na njegovoj iskrenosti i da mu želite sve najbolje. Velike ste i zrele curke pa iako ova odbijenica koju ste dobile, trenutačno boli, prije ili kasnije bit ćete zahvalne tom dečku na iskrenosti.

Zaključak

Budite ponosne zato što ste bile hrabre i priznale svoje osjećaje. Da niste, mogle ste se mučiti dugo vremena, sanjareći i pitajući se osjeća li on isto prema vama. Njegovo odbijanje nije kraj svijeta. Nemojte da vas to definira ili da se zbog toga osjećate manje vrijednima. Možete biti i najljepša i najsočnija trešnja na drvetu, ali na svijetu ima ljudi koji ne vole trešnje. Zasigurno ste pametne i lijepe, ali eto - jednostavno niste njegov tip cure.

Stoga idite dalje, jer ima negdje netko drugi tko će se zaljubiti u sve vaše mane i vrline i tko će vam moći uzvratiti vaše osjećaje.

 

što reći ako te odbije što reći ako dobiješ košaricu kako reagirati ako te odbije što reći ako te dečko ne želi

Još vijesti