mizogini influencer Andrew Tate

Možda ste imali nekad kontakt s takvim dečkom, dapače - možda vam se i udvarao, ali vi ste nekako osjećale da nešto ne valja u vezi s njime, ali si niste točno to baš znale definirati.

Nažalost, takvih momaka ima oko nas: onih koji mrze žene i koji su mizogini. Pitate se što zapravo znači taj izraz „mizoginija“? Riječ je zapravo o mržnji prema ženama, koja je često puta nesvjesna.

Dečki postanu takvi, zato jer su odrastali u toksičnoj okolini u kojima se poticao negativan stav prema ženama, a možda je u djetinjstvu imao kakvu žensku figuru koja ga je iznevjerila (poput npr. nasilne ili emocionalno nedostupne majke). Možda je takvo ponašanje rezultat prekida ili odbijanja u nekim prethodnim vezama.

Neovisno o uzrocima njegove mizoginije, donosimo par znakova po kojima možemo prepoznati dečka koji je mizogin i koji u principu mrzi žene.

1. Njemu su cure samo objekti

Na žene gleda kao na objekte čiji je primarni cilj zadovoljiti estetske kriterije muškaraca. Cure koje smatra neprivlačnima „časti“ svakakvim pogrdnim izrazima, a nije mu strano ocjenjivanje žena i rangiranje na ljestivici, kao da su komad mesa.

2. Skuplja cure kao trofeje

Vrlo je nesiguran, a da bi se dokazao u društvu, u obzir dolaze samo žene koje se uklapaju u današnje standarde ljepote. Kako se boji emotivnog zbližavanja, ni sa jednom ne ostaje dugo u vezi, već ih mijenja kao čarape. Monogamija mu je strani pojam.

3. Na cure gleda kao na neprijatelje

Možda si ga čula kako govori da su sve cure lake i da su sponzoruše koje kod muškaraca zanima samo novac i ništa drugo. Duboko je uvjeren da mu cure žele uzeti samo njegove prihode, njegovu slobodu ili se već okoristiti nečim drugim što on ima. Na vezu ili na brak gleda samo kao na svojevrsnu zamku.

4. Nema poštovanja prema ženama

Ako je cura bolja od njega, bilo u profesionalnom ili privatnom smislu, on se osjeća loše. Žene nesvjesno tretira drugačije od muškaraca. Pripadnicima istog spola priznaje uspjehe, dok cure seksualno objektivizira i uvijek komentira kako je do dobre ocjene na fakultetu, dobro plaćenog radnog mjesta ili do bilo čega drugog došla zahvaljujući svom izgledu ili opet zahvaljujući moralno sumnjivom ponašanju.

5. Posebno je negativan prema uspješnim ženama

Ako vidi ženu koja je uspješna pjevačica, glumica, političarka, sportašica, manekenka ili bilo koja druga javna ličnost, reći će kako je tu dospjela samo na temelju svog izgleda ili na temelju toga što je spavala s određenim muškarcima. Rad, odricanje, inteligencija, marljivost – sve ono što su preduvjeti za postizanje nekog uspjeha, u njegovim očima ne vrijedi ništa ako si žensko.

6. Prati sadržaje koje žene degradiraju

Obožava stranice ili pojedince na društvenim mrežama koji svojim stavovima potiču dehumanizaciju, objektivizaciju i seksualizaciju žena. Na takvim stranicama komentira žene kao nesposobne, slabe ili glupe. Voli sudjelovati u raspravama u kojima se ženski rod generalno degradira.

7. Licemjer sa dvostrukim standardima

Sebe i ostalim dečkima koji na najgore moguće načine varaju cure s kojima su u vezi, će aplaudirati i odobravati takvo odvratno ponašanje. Jer naravno, „oni su dečki i njima je to dopušteno“ i u njegovim očima, ono što je dopušteno dečkima, nije dopušteno curama. No, ako kojim slučajem čuje da je djevojka iza sebe imala više veza, nazivat će je najodvratnijim pogrdnim imenima koje već inače takvi likovi serviraju za ženski rod.

 

 

kako prepoznati ženomrsca kako prepoznati mizoginiju mizoginija dečko koji mrzi cure

Još vijesti