Par

Stalno razmišljate o njemu, crvenite se kad vam se približi te možete u detalje zamisliti kako bi to izgledalo da je on vaš dečko.

Možda strpljivo čekate da on napravi prvi korak, da vam kaže kako mu se sviđate i pita vas biste li mogli biti nešto više. No, i dečki mogu biti sramežljivi, a nekad ne znaju čitati očite znakove. On možda nije ni svjestan da prema njemu gajite osjećaje. Stoga, zašto ne biste uzele stvar u svoje ruke, zašto vi njemu ne biste otvoreno dale do znanja vam se sviđa, a da ne uplašite njega ili ne osramotite sebe.

Evo kako to napraviti, a da ne ispadne glupo ni bezveze.

1. Za početak – pripremite si teren

Rijetko koja cura ima hrabrosti reći „sviđaš mi se i htjela bih nešto više između nas“, stoga se pobrinite da mu se možete približiti i da s njim provedete neko vrijeme. Možda izlazite u istom društvu, možda posjećujete ista mjesta, ali napravite sve što je u vašoj moći da vam se putevi sretnu.

2. Pokažite interes za njega

Pokušajte ući u razgovor s njim. Vaše obično zanimanje za njega već se smatra kao znak interesa. Pokušajte biti cool i pričati s njim kao s frendicom. Pitajte ga što voli, što ne voli, kamo planira na faks ili zašto ne želi studirati, pitajte ga o njegovim hobijima, interesima i slično. Sigurno će primijetiti da ga pokušavate bolje upoznati, a možda otkrijete i puno toga zajedničkog.

3. Pohvalite ga

Možete pohvaliti neki njegov životni uspjeh, od školskih, privatnih ili profesionalnih. To može biti i nešto banalno, poput toga da vam je super kakvu je majicu odabrao ili možete se čak i našaliti i reći da ste ljubomorni na njegove predivne guste trepavice. Svatko voli čuti dobar kompliment. To će ga natjerati da obrati pozornost na vas.

4. Koristite govor tijela

Zadržite malo pogled na njegovim očima. Nemojte buljiti da ispadne jezivo ili čudno, ali svakako uspostavite kontakt očima. Možete mu pokazati i svoj čarobni osmijeh, jer će on početi primjećivati da ste sretnije kad ste u njegovoj blizini, a to opet mora nešto značiti. Možete u toku razgovora iskoristiti priliku da ga dotaknete, kako biste mu nešto pobliže objasnili ili možete izmisliti da ima kakvu mrlju na majici i to baš na leđima pa ste se vi to potrudile ukloniti.

5. Pošaljite mu poruku

Ako imate njegov broj – javite mu se, pokažite da mislite na njega. Možete mu poslati kakav smiješni gif, meme ili link koji su vas baš podsjetili na njega.

6. Slobodno ga zamolite za pomoć, ali ponudite i vi svoju

Neka zna da može računati na vas, a testirajte i vi njega i pitajte ga za kakav banalan savjet. Čak i ako vam ne treba pomoć, čak i ako to nešto znate sami riješiti, ali svejedno ga testirajte. Ako se i vi njemu sviđate, iskoristit će odličnu priliku da vam pomogne i na taj način, da vam se približi.

7. Izgledajte najbolje što možete, ali zbog sebe

Naravno, kad dobro izgledamo, onda smo i samouvjerenije. Nemojte mijenjati svoj izgled ni stil, kako biste impresionirale nekog dečka, samo se potrudite da se osjećate kao najljepša verzija sebe. Obucite ono što najviše volite, našminkajte se ili napravite frizuru za koju znate da vam istakne sve crte lica, ali samo kako biste pucale od samopouzdanja. Samopouzdane cure su vrlo privlačne. 

8. U svojoj glavi zamislite sve moguće događaje

Kada ste mu se približile i ostvarile kontakt, zamislite u svojoj glavi kako biste reagirale da vam uzvrati na vaše priznanje istom mjerom ili kako biste reagirale ako vas odbije. Morate biti spremne i na tu mogućnost da vam frajer koji vam se sviđa i oko kojeg se trudite kaže da između vas ne može biti ništa. Bolje i prije razmisliti o takvim opcijama, nego da u trenutku priznanja imate kakve čudne ispade. Razmislite što ćete reći ako dobijete košaricu, no ispravna reakcija bi bila da mu se zahvalite na iskrenosti. 

9. Budite otvorene

Nema ničeg lošeg u tome da mu kažete direktno „sviđaš mi se“. Dečki ponekad ne znaju pročitati sve druge suptilne znakove, ali nakon ove rečenice stvari bi im trebale postati poprilično jasne. Ako i on vama uzvrati da se i vi njemu sviđate, znači da su vam vrata otvorena i da bez zadrške možete pitati dalje hoćete li se nastaviti jedno drugome sviđati kao prijatelji ili ima kakve šanse da budete nešto više.

kako reći dečku da vam se sviđa priznati dečku da ti se sviđa Flertanje pravila flerta

Još vijesti