Advent u Zagrebu - 24

Blagdansko razdoblje u Europi obasjano je svjetlima, mirisima kuhanog vina i uzbudljivim događanjima. Ako ti je želja putovati za zimske praznike onda su ovi gradovi za tebe!


Beč, Austrija

Glavni grad Austrije pretvara se u bajkovitu zemlju čuda tijekom adventa. Možeš šetati prekrasnim trgovima poput Rathausplatz-a, gdje se održavaju brojne božićne tržnice. Tamo možeš pronaći tradicionalne rukotvorine, ukusne gastronomske delicije te klizalište ispred gradske vijećnice.

 

 

Strasbourg, Francuska
Strasbourg, poznat i kao 'Božićna prijestolnica', oduševljava svojom arhitekturom i božićnim sajmovima. Katedrala Notre-Dame, s atraktivnom fasadom, predstavlja savršenu kulisu za šetnje uskim ulicama prepunim štandova s božićnim ukrasima.

 

Prag, Češka
Stari grad u Pragu postaje posebno čaroban tijekom adventa. Staromestske namesti (Staromestska náměstí) pretvara se u slikovito božićno selo, dok Karlov most pruža nevjerojatan pogled na Vltavu i okolne znamenitosti.

 

Köln, Njemačka
Njemačka je dom nekim od najpoznatijih božićnih tržnica, a Köln svakako prednjači. Katedrala Köln, koja dominira gradskim horizontom, pruža impresivan doživljaj za božićne proslave. Ne propusti posjetiti tržnicu ispred katedrale, gdje će se mirisi pečenih badema i glazba uživo miješati u nezaboravno iskustvo.

 

Zagreb, Hrvatska
Ova lista završava doma, u Hrvatskoj. U prekrasnom Zagrebu, koji se ponosi titulom "Najboljeg adventa u Europi". Trg bana Josipa Jelačića preplavljen je štandovima s raznolikim ponudama, dok Ledena šuma i klizalište dodatno upotpunjuju božićnu atmosferu. Također možeš istražiti Gornji grad s brojnim povijesnim znamenitostima.


Već sada počni planirati svoje adventsko putovanje, vremena je malo!

Fotografije i odlazak na kavu Čudan period između Božića i Nove godine kad ne znamo što raditi: 7 ideja kako popuniti dan

 

 

Božić advent putovanja prag Zagreb beč Strasbourg Köln

Još vijesti