Slika nije pronađena

Pobjednica prve sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske” je Nina Kraljić. Pobjedom u showu „The Voice”, osvojila je ugovor s Universal Music Groupom, a uskoro ćemo imati priliku slušati i njezin CD.

Posljednju, finalnu emisiju otvorili su mentori i njihovi savjetnici zajedničkom izvedbom pjesme „Winner takes it all” grupe Abba.

Nakon toga, natjecatelji su nastupili tri, odnosno dva puta. Najprije su pjevali pjesme s kojima su se predstavili na audicijiama na slijepo. Drugu pjesmu pjevali su sa svojim mentorima. Nakon tih nastupa, natjecatelj s najmanje glasova napustio je show. Preostalih troje se, izvedbom još jedne pjesme, borilo za naslov najljepšeg glasa Hrvatske. Odlučivali su isključivo telefonski glasovi gledatelja, odnosno slušatelja Hrvatske radiotelevizije.

U prvom krugu završnice showa Jure Brkljača otpjevao je pjesmu „Brod u boci“ Olivera Dragojevića. Tony je rekao da je na početku osjetio da Jure ima potencijal da bude u finalu. Zahvalio mu je na svemu što je i on od njega naučio i kazao mu da je ova izvedba bila grandiozna.

Marin Jurić Čivro pjevao je “Ain't No Sunshine” Billa Withersa. Marin je rekao da je ponosan, kako na sebe tako i na mentora te cijeli tim. Ivan je rekao da mu je drago da je Marin dio njegovog tima i da je u njemu stekao prijatelja. Poručio mu je da i dalje pjeva, bez obzira na ishod te da je predivno ovo što mu se događa.

Nina Kraljić izvela je pjesmu “Beneath Your Beautiful” Labrintha i Emelie Sandé. Jacques je ponovno komentirao da je Nina vanzemaljka. Ne zna je li ljepši raspon ili boja njenog glasa, ali misli da joj najviše u prilog ide „suluda” emocija. Kazao je da zna da će se ona, bez obzira na ishod, i dalje baviti glazbom te da je privilegija što je bila dio njegovog tima.

Mateo Resman je otpjevao “Bed Of Roses” grupe Bon Jovi. Indira je rekla da nikad neće zaboraviti izraz sreće na njegovom licu kad mu se okrenula na audiciji. Prisjetila se da su, bez obzira na njegov talent i prekrasan glas, morali mnogo raditi na njegovom samopouzdanju te da su uspjeli. Ponovno je istaknula koliko je ponosna na njega.

Nakon toga su uslijedili zajednički nastupi mentora i finalista. Prvi su na redu bili Jure i Tony. Otpjevali su Tonyjevu pjesmu “Ti (samo ti)”. Drugi duet bio je virovitički – Marin i Ivan su izveli pjesmu “Tango” grupe Vatra. Pjesmu “Euphoria” Loreen otpjevali su Nina i Jacques. Posljednji duet izveli su Mateo i Indira. Pjevali su “Simply The Best” Tine Turner.

Publika je odlučila da titula najljepšeg glasa Hrvatske pripada Nini Kraljić. Pobjeda joj je velika pohvala i prekrasan osjećaj. Pokušava ostati kakva je bila kad je ušla u show – i za nju bilo kakav ishod zaslužuje slavlje.

Mateo i Marin nisu razočarani, dapače, velika im je čast uopće ulazak u finale. Obojici im je bilo najbitnije da otpjevaju najbolje što mogu, a što će i dalje činiti.

Svaki poziv večeras, osim što je značio glas za natjecatelje, bio je i humanitaran. Naime, Hrvatska radiotelevizija prihod od večerašnjeg glasovanja daruje humanitarnoj akciji “Zajedno za osmijeh djeteta u bolnici” koju je pokrenuo Savez društava Naša djeca.

Iako je prva sezona završila, show i dalje ostaje na društvenim mrežama. Za nekoliko dana otvorit će prijave za drugu sezonu.

Voice Nina Kraljić Veliko finale Proglašenje pobjednika

Još vijesti