Slika nije pronađena

Kultna serija 'Gilmorice' vratila se na naše male ekrane. U zapetljanim i zanimljivim dijalozima Lorelai i Rory, majke i kćerke, možemo uživati svakog dana od ponedjeljka do petka na Domi TV.

Pilot epizoda snimljena je sada već davne 2000. godine, no serija je stekla veliku popularnost pa je doživjela čak sedam sezona, a zadnja je snimljena 2007. godine. 'Gilmorice' su osvojile brojne nagrade, primjerice Emmy, Teen Choice, Zlatni globus, itd.


U glavnim su ulogama Lauren Graham (Lorelai Gilmore) i Alexis Bledel (Rory Gilmore). Tvrdoglava Lorelai Gilmore je tridesetdvogodišnjakinja koja zajedno sa svojom kćeri tinejdžericom, šesnaestogodišnjom Rory živi u Stars Hollowu u Connecticutu, izmišljenomm gradiću punom umjetnika i sanjara. To je zapravo humoristična priča o majčinstvu, prijateljstvu i ljubavi.

Stoga evo nekoliko zanimljivosti o 'Gilmoricama' koje sigurno niste znali:

  1. Iako  Rory u ovoj šarmantnoj seriji zajedno s majkom uživa u neograničenim količinama kave privatno glumica Alexis Bledel ne može podnijeti kavu. Iz tog razloga njezina je šalica na setu uvijek bila puna coca - cole.
  2. Alexis Bledel je na malom ekranu debitirala upravo s ulogom Rory u seriji 'Gilmorice', a prije toga je bila manekenka. Njeni roditelji ohrabrili su je da se učlani u obližnje kazalište kako bi pobijedila svoju sramežljivost. Materinji jezik joj je španjolski, a engleski je tek naučila u školi.
  3. Zbog brzog ritma govora Lorelai i Rory, prosječan scenarij serije po epizodi iznosi 75-80 stranica teksta, za razliku od prosječnih 45- 50 stranica teksta za standardni sat televizijske serije.


  1. Veliki obožavatelji Gilmorica su i članovi kultnog underground noise benda Sonic Youth, Thurston Moore i Kim Gordon koji su zajedno sa svojom kćeri Coco u jednoj epizodi serije odsvirali akustičnu verziju njihove pjesme 'What a Waste'.
  2. Lane živi s ocem kojeg stalno spominje u seriji, međutim fizički se on nije pojavio niti u jednoj epizodi.
  3. Gradić Stars Hollow zapravo je filmski studio Warner Bros koji je poslužio za nastanak filma 'Saratoga Trunk'.
  4. Planina koja se uvijek viđa u seriji je zapravo ona iznad Hollywooda.
  5. U originalnom scenariju Luke je zapravo bio ženski lik, ali je kasnije zaključeno kako u seriji nedostaje testosterona pa je lik pretvoren u muško.

gilmore serija TV

Još vijesti