Slika nije pronađena

Nova sezona serije 'Igra prijestolja' u produkciji HBO-a snimat će se u Dubrovniku. Snimanje započinje 18. rujna i trajat će četiri tjedna. Treba naglasiti da su se producenti na kraju ipak odlučili za dubrovačke zidine zaključivši da su bolje od onih na Malti.

Također, producenti su razgledali i Split, ali su se na kraju odlučili samo za Dubrovnik. Na snimanju u Hrvatskoj inzistirala je set - dizajnerica Gemma Jackson, a nakon što su producenti razgledali Dubrovnik, zaključili su da ima pravo i da će u drugoj sezoni zidine s Malte zamijeniti one dubrovačke. Naime, cijela prva sezona serije snimana je upravo na Malti.

U Hrvatskoj cijelu logistiku organizira dubrovačka produkcijska tvrtka Embassy Films, koja će za snimanje angažirati i dvjesto domaćih statista. Inače, već je jučer u Dubrovniku održana audicija za statiste u seriji, za koju je bila velika navala.

'Igra prijestolja' (Game of Thrones) na popularnij stranici o filmovima imdb.com ocijenjena je visokom ocjenom 9,5 i svakim danom ima sve više poklonika.

Igra prijestolja HBO serija Game of Thrones