Slika nije pronađena
Super ljudi s nadnaravnim sposobnostima toliko su uobičajeni u 2019. godini da skoro ne postoji serija, film ili neki treći oblik zabave koji ne uključuje barem nešto nadnaravno.

Netflixova 'The Umbrella Academy', utemeljena je na stripovima bivšeg frontmana benda My Chemical Romance, Gerard Waya, i umjetnika Gabrijela Bá. Radnja serije govori o obitelji braće i sestara koji imaju supermoći, ali su odavno odustali od svojih herojskih plašteva, a tijekom godina su se i odvojili jedni od drugih. Kad njihov otac, koji ih je usvojio, Reginald Hargreeves umre, sastaju se u svom domu iz djetinjstva kako bi prisustvovali njegovom pogrebu. Suočavaju se s grubom činjenicom da je njihov odgoj bio više nego neobičan, štoviše, njihov 'otac' ih je zlostavljao i nitko od njih nije se u potpunosti oporavio od Hargreevesova emocionalnog zanemarivanja.

via GIPHY


Usprkos tome, nema potrebe za brigom jer serija je zapravo vrlo zabavna. 'The Umbrella Academy' je više nalik na komičnu dramu s akcijskim scenama. Negdje između batlera koji je zapravo čimpanza koja priča, neobuzdanog putovanja kroz vrijeme i prijetnje apokalipse, drame Hargreevesove obitelji su najvažniji element serije.




Zabavan dio slijedi kada se likovi Umbrella Akademije udruže u urnebesnom koktelu super moći i rezultatu lošeg odgoja. Svi heroji Umbrella Akademije imaju moći, ali nisu to tipične supermoći jer ništa kod ove serije nije očekivano. Svaki član Akademije ima bizarne sposobnosti ili, ako imaju moć s kojom ste se već nekad susreli, u ovoj seriji će ta moć imati neki ludi obrat. Zbog velikog broja likova i neobične radnje ove serije, moglo bi biti teško shvatiti tko ima koju moć. Bez daljeg odgađanja, evo vašeg vodiča za moći članova Umbrella Akademije:


Kao broj jedan, Luther djeluje kao najstariji član Umbrella Academyje, bez obzira na to što su svi oni rođeni točno u istom trenutku. To je uloga u koju Luther lako uđe, s obzirom na to da je njegova supermoć nadljudska snaga. Mogao je baciti pljačkaša banke, koji je bio duplo veći od njega, preko cijele zgrade dok je još bio tinejdžer. Međutim, njegove su se moći promijenile u odrasloj dobi zbog eksperimenata koje je nad njim provodio Reginald. U nastojanju da spasi njegov život nakon što je Luther zadobio teške ozljede, Sir Reginald Hargreeves dao mu je tijelo gorile. Luther se nije baš uspješno prilagodio svom novom izgledu. Odlučio je pokriti svoje glomazno tijelo još većim kaputima i dolčevitama.

1. Luther – Spaceboy



2. Diego – The Kraken



Najnasilniji član skupine, Diego, je prešao iz tinejdžera koji se borio protiv kriminala u osvetnika koji, možda čak i previše, uživa u ubijanju kriminalaca. Diegovo oružje po izboru su noževi za bacanje, kojima on može precizno pogoditi bilo što. Također, on je u stanju zadržati dah na neprirodno dugo vrijeme.

3. Allison – The Rumor



Allison Hargreeves prerasla je svoju fazu superheroja i postala je filmska zvijezda, ali još uvijek ima svoje supermoći. Njezina moć - u stanju je manipulirati onima oko sebe kroz laži. Te laži počinju s 'Čula sam glasine...', na primjer, tijekom bankarskog fijaska u epizodi jedan, tinejdžerica Allison natjera jednog zločinca da upuca drugog u nogu samo time što je rekla: 'Čula sam glasine da si upucao prijatelja u nogu'.

4. Klaus - The Seance


Od svih moći koje ima, najveća je šansa da će ti Klaus pomutiti um. Klausova moć je sposobnost da priča s mrtvima. To naravno znači da ga proganjaju duhovi koje samo on može vidjeti ili čuti cijelo vrijeme, osim ako nije trijezan. Da i vas posvuda prati duh vašeg mrtvog brata i vi bi našli neki način da dobijete malo mira.


Iako su isprva vjerovali da je mrtav, broj pet se vraća u sadašnjost, a izgleda kao da je došao iz prošlosti. Zbunjeni? Putovanje kroz vrijeme bi to svakome učinilo! Poanta je da se The Boy može teleportirati kroz prostor, nestajući i pojavljujući se na različitim mjestima u tren oka. Međutim, kad sazna da može iskoristiti svoju moć za putovanje kroz vrijeme, koristi ih kako bi uskočio u budućnost. Provodi desetljeća u post-apokaliptičnoj noćnoj mori, gdje ostari, ali kad se ponovno pojavi u sadašnjosti, njegovo se tijelo vraća natrag u svoj tinejdžerski oblik.

5. The Boy



6. Ben - The Horror


Najtajanstveniji član Umbrella Akademije je Ben, teen superjunak koji je postao odrasli duh. Kako je Ben umro? Nitko, osim tvorca Umbrella Akademije, Gerard Waya, ne zna sigurno. Sve što se zna jest da je u nekom trenutku umro i da progoni svog brata Klausa u sadašnjosti. Iako je bio najmirniji član tima dok je bio živ, njegove su moći bile intenzivne. Ben ima demonska ticala uvučena pod majicu, a može ih osloboditi u bilo kojem trenutku i izazvati krvoproliće oko sebe.

7. Vanya – The White Violin



Vanya Hargreeves odrasla je u uvjerenju da ona ne posjeduje nikakve moći. Sir Reginald ju je držao izoliranom od ostatka tima, zbog čega se osjećala usamljeno u kući punoj djece. S vremenom se sazna (spoiler alert!) da je Vanyine moći svjesno potisnuo Sir Reginald jer je ona zapravo najopasnija od svih njegovih regruta - da, još opasnija od frajera s demonskim pipcima. Saznajemo da je Vanya kroz sviranje violine sposobna osloboditi potresnu i destruktivnu silu koja savija i razbija sve oko sebe. Te se sposobnosti proširuju na nešto slično telekinezi. Dakle, da, ona zaista je najopasnija.

Foto: Imdb/ YouTube/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Najstrašnija horor serija se vraća na Netflix i donosi skroz novu priču!

Potvrđena je četvrta sezona! Ovo su sve bitne info koje trebaš znati o nadolazećoj sezoni Riverdalea!

'Ženski orgazam je zapravo mit' – nova teen serija nas potiče da prihvatimo svoju seksualnost

serija the umbrella academy likovi bizarne moći showbiz moći superjunaci supermoći zabava

Još vijesti