Slika nije pronađena

Na Netflix je za vikend došla nova serija o kojoj se već neko vrijeme priča. Je li stvarno toliko dobro i trebaš li izdvojiti vrijeme i pogledati ju?

Katherine Langford proslavila se ulogom Hanne u popularnoj seriji '13 razloga', a kako se ta serija već davno prestala baviti svojom originalnom tematikom, Katherine je otišla u neke druge projekte. Sada je izašla nova serija u kojoj je ova glumica u glavnoj ulozi. Zove se 'Cursed' i smjestili bismo je u kategoriju avanturističke-fantasy drame. Ako voliš serije kao što je primjerice 'The Witcher', ova će biti skroz za tebe. Smještena je u svijet kralja Artura, a u središtu priče je djevojka Nimue (Katherine Langford), mlada cura s misterioznim darom.

O čemu se ukratko radi? Nakon što Crveni paladini napadnu njeno selo, Nimue krene u avanturu s Arthurom kako bi pronašli Merlina i odnijeli mu drevni mač. Putem, ona postaje simbol hrabrosti i otpora. Serija je inače nastala po knjizi/stripu koji je napisao Tom Wheeler.

Kritičari nisu oduševljeni ovom serijom, ali je trenutno u top 10 najgledanijih u Hrvatskoj, što znači da ju svejedno svi žele pogledati. Prva je epizoda totalni kaos i prilično zbunjujuća, a ne pomaže ni što traje 50ak minuta pa se čini kao da nikako nema kraja. Ali ako uspiješ izdržati kroz prvu epizodu, već na njenom kraju će stvari početi imati smisla. Ovisno i o tome kakve tematike serija voliš gledati, ali ako ti je fantasy-avanturistički žanr drag, 'Cursed' bi moglo biti baš ono što ti treba za ubiti vrijeme. Za one koji nisu fan ovog žanra, ova serija možda neće biti nešto najbolje što ćeš pogledati, ali s obzirom na to da je ljeto i svi imamo viška vremena, nije toliko loša da ju nećeš moći pogledati, nakon prve epizode, trebalo bi krenuti na bolje.

Foto: Imdb/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

'Prijatelji' su u originalu trebali imati samo 4 glavna lika! Dvoje iz svima poznate postave skoro je otpalo

'Uvredljivo' i pogrešno prikazivanje ovog problema: Kontroverzna teen serija OPET na udaru kritika

Sve su nas zavarali: U ovih 11 filmova i serija likovi koji su kao dobri zapravo to nisu – sebični su i toksični

serija cursed kralj arthur katherine langford Netflix