Slika nije pronađena

Mlade su, dobro izgledaju, dobro pjevaju i još bolje zarađuju. Lady Gaga i Rihanna svjetski su poznate pjevačice, a za njih znaju već i klinci u vrtiću. Ipak, koja je bolja?

Nedavno smo objavili vijest kako je ugledni časopis 'The Rolling Stone' Lady Gagu proglasio kraljicom popa, dok su Rihannu plasirali tek na treće mjesto. Naime, časopis je u izbor stavio šesnaest pjevačica koje su u razdoblju od 2009. do 2011. izdale albume.

Pjevačice su dobijale bodove ovisno o tome koliko su zaradile, kako su prihvaćene na YouTubeu, Facebooku, Twitteru, koje su nagrade dobile te kako su ih ocijenili kritičari. Lady Gaga suvereno je zasjela na prvo mjesto i osvojila 1,205 bodova. Daleko iza nje je Taylor Swift sa 881 bodom, a na trećem mjestu je Rihanna sa 833 boda.

Ova je vijest mnoge od vas neugodno iznenadila te ste izrazili nevjericu i šok. Kako je moguće da je Rihanna tek treća? Zašto je Lady Gaga kraljica popa? Pitanjima nema kraja, stoga odlučite sami koja je od njih dvije bolja pjevačica i/ili zabavljačica.

LADY GAGA

Lady Gaga ili pravim imenom Stefani Joanne Angelina Germanotta, rodila  se u talijansko-američkoj obitelji. Glazbenica je gotovo od rođenja. Već je sa 4 godine naučila svirati klavir, sa 13 je skladala svoju prvu baladu, a sa 17 je primljena u školu umjetnosti u New Yorku. Sa 20 godina pisala je pjesme za glazbenike kao što su Pussycat Dolls, Fergie, Britney Spears i New Kids On The Block.

Glazbeni su joj uzori Madonna, David Bowie, Michael Jackson te bend Queen prema čijoj pjesmi 'Radio Ga Ga' si je dala umjetničko ime.

2008. godine objavila je svoj prvi album 'The Fame', a ove godine drugi 'Born This Way'. u sklopu svoje turneje 'Monster Ball Tour' gostovala je i u Hrvatskoj u studenom prošle godine.

RIHANNA

Rihanna ili punim imenom Robyn Rihanna Fenty rođena je na Barbadosu, a osim pjevanjem bavi se i pisanjem tekstova te manekenstvom. Kao šesnaestogodišnjakinja preselila se u SAD i započela karijeru. Iako ima tek 23 godine i prvi album je objavila 2005, iza sebe ima već pet albuma. Prodala je  20 milijuna albuma i 60 milijuna singlova pa je jedan od najbolje prodavanih izvođača svih vremena.

Djetinjstvo joj je bilo označeno očevom ovisnosti o kokainu te turbulentnim brakom roditelja koji je na kraju završio razvodom.

S petnaest godina osnovala je glazbeni trio s prijateljicama iz razreda, a 2004. godine pobijedila je na izboru ljepote. Zanimljivo je da je bila kadetkinja u vojnom programu na Barbadosu.

N.LJ.J.

rihanna Lady Gaga

Još vijesti