Slika nije pronađena

Kada je na ovogodišnjoj Dori pobijedila Albina, svi su bili oduševljeni i uvjereni da napokon Hrvatska ima predstavnika koji će nas odvesti do finala. Ali onda je došla polufinalna večer, a Albina nije prošla dalje i krenule su teorije zavjere.

Nažalost, teorija zavjere nema, jednostavno su drugi bili bolji – ili su samo pronašli bolji način da se prezentiraju. Eurosong je puno više od samog pjevanja, ali i ono je bitno. I dok Hrvati slažu peticije, tuguju na društvenim mrežama i prepucavaju se oko toga je li Albina trebala proći u finale ili ne, stručnjak za Eurosong otkriva koji bi to mogao biti detalj koji nas je možda koštao odlaska u finale.

William Adams, osnivač Wiwibloggsa, najvećeg web portala o Eurosongu, onog koji ima sve informacije i koji prati ovo natjecanje već godinama, s pažnjom kakvom drugi baš i ne, dobro je proučio sve faktore i za Index otkrio koji je detalj možda kriv za sve.

'Bilo je nekoliko snažnih solistica s veselim pjesmama - Cipar, Azerbajdžan, Malta, Hrvatska i Izrael. Nisu sve mogle proći. Mislim da je Izrael dobio prednost nad Hrvatskom u repriznom klipu koji se prikazivao za vrijeme glasanja. Izrael je za reprizni klip odabrao Ariana Grande trenutak, gdje je pjevačica postigla najviši ton u povijesti Eurovizije. Mislim da joj je to dalo prednost.Ne bi me uopće iznenadilo da je Albina sinoć bila 11.', rekao je William Adams za Index.

Najčešće su upravo detalji ti koji će presuditi, tako da ovo njegovo objašnjenje ima smisla. Pogotovo zato što je u pitanju pjevanje – koje bi trebalo biti jedno od glavnih razloga zašto je netko bolji na Eurosongu, uz naravno scenski nastup i cijelu priču oko kandidata i pjesme.

Pogledajte još:

Albina nije prošla u finale Eurosonga – ovo su reakcije ljudi iz drugih zemalja! Kako se tebi čini nastup?

Previše kiča ili baš taman? Albina je otkrila kako će izgledati na nastupu na Eurosongu [FOTO]

Tko je i s kojom pjesmom pobijedio na Dori one godine kada si se ti rodila?

ispadanje eurosong, eurosong 2023 albina eurosong 2021

Još vijesti