Slika nije pronađena

YouTube nije ništa novo, ali je obilježio generaciju glazbenika koji su svoj početak pronašli upravo ondje. Talentirani i mladi muzičari mogu zahvaliti upravo ovom video servisu jer ih je učinio poznatima.

Korisnici YouTubea svaki dan niču kao gljive pa možemo reći da velike šanse za uspjeh imaju oni koji su taj sajt izabrali kao početak svoje karijere. Bez obzira na to radi li se o obradama pjesama ili o originalima, korisnici mogu skupiti puno pretplatnika, ali samo ako su jako dobri.

Najbolji primjer za to su James Bay i Tori Kelly koji su postali veliki na YouTubeu, a danas na polici svog dnevnog drže Grammy. Premda su jako talentirani, unazad nekoliko godina, nitko za njih nije znao dok nisu odlučili sami nešto poduzeti te snimati videe.

Koliko je utjecaj YouTubea velik govore priče ovih slavnih pjevača koji su ondje počeli:

5 Seconds Of Summer

Danas su mega popularni bend, a svoju karijeru su započeli online. Prvotno su počeli s fejsom i Twitterom, a nakon toga su nastavili s YouTubeom. Nakon što su se prebacili na video servis dečki su vrlo brzo postali slavni jer su postali dijelom turneje One Directiona.


Carly Rae Jepsen

Ako ste ikada imali Call Me Maybe na repeat, možemo vam reći samo jedno- tu pjesmu su stalno slušali i Selena Gomez i Justin Bieber. Carly je ovu pjesmu izbacila 2011. u Kanadi, a Justin ju je pronašao, `lip syncao` i podijelio sa svojim fanovima na Twitteru. Nakon što je objavu vidio menadžer Scooter Brown, odlučio je Carly uzeti `pod svoje` te s njom potpisati ugovor. To je dokaz koliko drugi celebovi mogu utjecati na nečiju popularnost.


Tori Kelly

Pjevačica je dobila dosta kritika na svoj račun nakon što se proslavila na Američkom Idolu, ali nije dopustila da ju to pokoleba. Tori je krenula raditi glazbu na YouTubeu i pjevati iz svoje sobe, a njeni videi su došli do već spomenutog Scootera Browna. Sada Tori nastupa na dodijeli Grammyja i igra ping pong s Justinom Bieberom.


Shawn Mendes

Originalno je Shawn svoje fanove skupio na Vineu gdje je dnevno dobivao preko 10 tisuća lajkova. Ne možemo vjerovati da se Shawn proslavio i na YouTubeu, ali tek obradama pjesama. Osim toga, on je otvorio put svom kolegi Austinu Mahoneu koji je isto počeo na video servisu, a kasnije se pridružio Shawnu na turneji s Taylor Swift.


James Bay

James je glazbenik koji se ne voli puno isticati, ali njegova glazba je vrlo originalna. Dok nije postao poznat odrađivao je gaže šest dana u tjednu, a njegov skroman broj pratitelja na društvenim mrežama pokazuje koliko mu je istinski stalno do mjuze. Sirova strast prema glazbi ga je i dovela do slave, a sve je počeo na YouTubeu.


Justin Bieber

Najpoznatija YouTube zvijezda svih vremena je Justin jer je čak i on morao od nekud krenuti. Njegov najslavniji video s YouTubea je njegova izvedba pjesme So Sick na nekom lokalnom pjevačkom natjecanju kojeg je slučajno vidio Scooter Brown. Sve ostalo je povijest jer je tada počela `Bieber fiever`.



Charlie Puth

On sada surađuje sa Selenom Gomez, ali prije nije bilo tako. Njegov najpoznatiji video je obrada Adeline pjesme, a pronašla ga je Ellen DeGeneres. Prije nego je postao poznat, Charlie je bio običan učenik koji je volio pjevati, a studirao je na prestižnom glazbenom fakultetu što mu je i omogućilo njegove video uratke.


The Weeknd

The Weekndovo ime i izgled bili su totalna enigma neko vrijeme jer su njegovi videi bili sastavljeni od nepomičnih fotki ili ilustracija, a njegov YouTube račun se i dalje zove xoxxxoooxo. U međuvremenu je skupio impresivan broj pretplatnika što je dokaz da se na vrh popeo zbog svog talenta isključivo.



Austin Mahone

Ako je uspio Justin, morao je i Austin jer su imali sličnu glazbu i poznati `swag`. Ova obrada pjesme je zasigurno Austinu osigurala hrpu fanova, a danas se njegovi obožavatelji mogu brojati u milijunima. Isto vrijedi i za njegovu zaradu.



Ed Sheeran

Ne biste vjerovali, ali Ed nije oduvijek poznat i ne druži se oduvijek s Taylor Swift. Naime, njegov život je bio dosta težak, često je svirao na ulici, a čak je jedno vrijeme bio i beskućnik. Počeo je na YouTubeu gdje je pokazao koliko voli glazbu, a pjesme je snimao i u sobi i u dvorištu.




Izvor/foto: teenvogue.com/youtube

I.P.

Pročitajte više:

Nevjerojatno: 12-godišnjakinja naučila plesati gledajući YouTube

Prekrasna Šejla oduševila regiju obradom pjesme `Hello`

Oni su inspiracija svima: YouTuberi uz koje ćemo zavoljeti svoje tijelo

youtube jutub pjevaci

Još vijesti