Slika nije pronađena

Možete li vjerovati da je najpoznatiji video servis star gotovo jedno desetljeće? YouTube se tijekom godina mijenjao i oblikovao i zato stalno moramo učiti nove trikove za njegovo korištenje.

Sigurno se ne sjećate prvog videa koji ste pogledali na YouTubeu, ali vam baš ni posljednji nije u najboljem sjećanju jer ih dnevno minimalno vidimo tri.

Osim što videe možemo gledati, mi ih možemo i stavljati te dijeliti s drugim korisnicima. Ljudi koji zarađuju hrpu novca na svojim kanalima se nazivaju `YouTuberi`, a svaki dan ih je sve više.

U slučaju da želiš izvući sve najbolje iz YouTubea, donosimo nekoliko trikova koji će ti pomoći da postaneš pravi YT maher:


Nauči prečace na tipkovnici

Većina naših omiljenih programa, stranica i tehnoloških dodataka ima prečac koji je smješten na tipkovnici. Tipka slova `K` se koristi za pokretanje videa, tipka `J` premotava snimku za 10 sekundi, `L` ju ubrzava za 10 sekundi, a `M` je `mute`.

via GIPHY


Testiraj nove YT dodatke prije nego postanu dostupni

Ako si tip osobe koji voli isprobati beta verzije bilo čega, tada ćeš uživati u testiranju novih dodataka koji su još uvijek nedostupni. To se zove TestTube, a dio je Googleovog programa za istraživanje korisničkog iskustva (Google User Experience Research). Prijava na ovaj program je besplatna, ali nažalost potrebno je neko vrijeme dok se ispuni obrazac o dobi, spolu i sličnim stvarima. Nakon prijave postaješ jedan od korisnika koji će podijeliti svoje iskustvo kada se radi o predloženim dodacima.

via GIPHY


Gledaj omiljene blockbustere

Ako postoji film koji jako želiš gledati, a ne da ti se čekati da se skine, tada možeš iznajmiti film na YouTubeu. Videoteke se rijetko viđaju ovih dana u fizičkom obliku, ali čini se da su digitalne videoteke postale popularne. Ova usluga se plaća, a oni koje to zanima će više informacija pronaći na linku.

via GIPHY


Upotrijebi svoje `Google vještine` za pronalazak točno onoga što želiš

Da podsjetimo – pri pretraživanju Googlea mogu se koristiti specifične naredbe za pretragu, a ista stvar vrijedi i za YouTube. Navodnici će pomoći pri traženju cijele fraze, a plus i minus znak će značiti da nešto tražimo `sa` ili `bez` nečega. Dodavanje riječi `HD` ili `3D` u tražilicu će rezultirati videima visoke rezolucije ili onih koji su 3D. Ako napišemo riječi `channel` ili `playlist` to će nas uputiti na točno specifični kanal ili pjesme.

via GIPHY


Pretvori mobitel u daljinski

Svi televizori imaju daljinski za prebacivanje programa, a sada istu stvar možeš imati i za YouTube. Postoji nekoliko načina kako upariti pametni telefon i YT (ovo služi i za spajanje telefona s bilo kojim drugim uređajem poput računala ili igraće konzole). Prvo je potrebno otići na stranicu www.youtube.com/tv s računala, a nakon toga treba na mobitelu potražiti ikonicu koja izgleda kao tri točke. Poslije toga treba kliknuti na `pair device` koji će donijeti zaslon ovakvog izgleda:


Nakon toga treba otvoriti tab i otići na www.youtube.com/pair, a kod za `uparivanje` se treba unijeti ovdje:


I to je otprilike to.

Izvor: bustle.com

Foto: shutterstock/bustle

I.P.

Pročitajte još:

Super trikovi na WhatApp-u koje do sada niste znali

YouTubericu zasuli groznim uvredama nakon što je popljuvala hrvatske slatkiše

KVIZ: Kakav Youtube kanal trebaš imati?

youtube jutub Video servis trikovi