Slika nije pronađena

Teen senzacija RBD u nekoliko godina postojanja osvojila je svijet i srca milijuna obožavatelja. Anahí, Dulce María, Maite Perroni, Alfonso Herrera, Christopher Uckermann i Christian Chávez postali su idoli milijunima obožavatelja, a bili su iznimno popularni i u Hrvatskoj.

Grupa je osnovana 2004. godine u Meksiku, a u pet godina postojanja uspjeli su prodati više od 15 milijuna albuma širom svijeta. 10. ožujka 2009. godine stigla je tužna vijest za sve fanove - grupa je prestala postojati.

Popularni bend činili su glumci iz tv serije Rebelde. To je ujedno bio i naziv prvog albuma grupe, koji se pojavio na tržištu krajem 2004. godine. Najpoznatije pjesme s ovog albuma bile su Un poco de tu amor i Solo quedate en silencio.

2005. izašao je Nuestro Amor, drugi album grupe RBD, s poznatim hitovima Nuestro amor, Aun hay algo i Este corazon.

2006. godine izašao je album Rebels, 2007. Empezar Desde Cero, a 2009. manje uspješni Para olvidarte de mi.


2008. objavljen je album Best of RBD sa najvećim hitovima, a iste je godine najavljena mogućnost raspada grupe RBD. Ukupno je objavljeno devet studijskih albuma, uključujući albume na španjolskom, engleskom i portugalskom.

Svjetska senzacija RBD prestala je postojati u ožujku 2009. godine, a članovi grupe nastavili su samostalne karijere, ponajprije Anahí i
Dulce María.


rbd nuestro amor Rebelde Dulce Maria anahi Celestial