Slika nije pronađena
Kao i među filmovima, i među pjesmama postoje one legendarne, koje možda nisu postale evergreeni, ali defo ih moraš čuti. Donosimo popis pjesama koje svaki tinejdžer MORA čuti jer spadaju u opću kulturu.

Sve su baš klasici – uglavnom pop glazbe i izvođači nisu ultrapopularni pa vjerojatno nisi čula ni za njih. Ako jesi, oprosti na konstataciji i poslušaj ih još barem jednom.

1. Spice Girls – 'Wannabe' – legendarne Spajsice – trebamo li još nešto dodati? Ovaj sing osvojio je MTV video glazbenu nagradu za najbolji elektronski dance glazbeni video, a ujedno i debitantski singl grupe. Spajsice su redom: Melanie Brown ('Scary Spice'), Melanie Chisholm ('Sporty Spice'), Emma Bunton ('Baby Spice'), Geri Halliwell ('Ginger Spice') i Victoria Beckham, tada Adams ('Posh Spice'). I da, to je mama Brooklyna, a tada (1996.) seksi pjevačica.2. Sugababes – 'Push The Button'
– za ovu pjesmu i isto (možda?) čula, a ako nisi, stavi ju na repeat. Nikad nam neće dojaditi. Pjesma je dobila BRIT nagradu za najbolji britanski singl 2005. godine i to zasluženo.3. Mýa  – 'My Love Is Like... Wo' – ovo je vodeći singl s trećeg albuma Mye, a žanr je diskutabilan (r'n'b/soul, pop), objavljen 2003. godine. Pjesma pjeva o samopoštovanju i ljubavi prema samome sebi, ali ima i seksualnu konotaciju. Uostalom, poslušaj sama.4. 3LW – 'Playas Gon' Play' - ove curke su sredinom rujna odlučile tužiti Taylor Swift da je plagirala ovu njihovu pjesmu iz 2001. godine i to u pjesmi 'Shake It Off'. Obje su nam zakon pjesme, a jedino što povezuje ove dvije pjesme je stih 'players gonna play / haters gonna hate'. Uostalom, procijeni sama. Ali ovo je defo hit još uvijek (razmisli o opciji da pjesmu uvrstiš u svoju playlistu).5. 98º – 'Give Me Just One Night (Una Noche)' – američki boy band s ovom pjesmom je rasturio glazbene top ljestvice 2000. godine, kada su ju objavili. Našla se na njihovom trećem albumu, 'Revelation' i pravi je ljetni hit na koji se može dosta dobro plesati.6. Ricky Martin i Christina Aguilera - 'Nobody Wants to Be Lonely' – pjesma je iz 2000. godine, a tada još nitko nije znao da je Ricky ustvari gay pa su cure doslovno poludjele za njim. Sada je zaručen za dečka Jwana Josefa, slikara iz Sirije, a mi još uvijek uzdišemo kada ga vidimo (na spotu).7. Cher – 'Strong Enough' – zar trebamo objašnjavati? Cher je jednostavno diva, a ova pjesma je svevremenska. Pusti si ju obavezno kada si u depri ili misliš da ne znaš kako dalje i da život nema smisla. Uz Cher sve ima smisla.8. B*Witched – 'C'est la vie' – ovo je debitantski i naslovni singl albuma irske ženske grupe B*Witched koji su objavile 1998., a curke su tek 2013. godine priznale da se u ovoj pjesmi ustvari radi o seksu – stih 'I’ll show you mine and you show me yours' do tada, smatralo se, aludira na traperice, no, prava istina je izašla na vidjelo.9. Willa Ford – 'I Wanna Be Bad' – odličan dance/pop hit, singl s albuma 'Willa Was Here' iz 2001. godine. Ona je zvijezda u rangu s Britney Spears i Christinom Aguilerom, iako do naše publike nije uspjela toliko doprijeti. No, vrijedi slušanja. I možda je dobar odabir za slušati s dečkom.10. A*Teens – 'Upside Dow' – švedska pop grupa koja je objavila ovu pjesmu 2001. godine i postala poznata po svojoj pjesmi. Inače su bili cover band grupe ABBA, a ova uspješnica je nadživjela covere. Pozitivna pjesma, idealna za slušati u školskim klupama.Eto, nadamo se da smo ti sada učinili život zanimljivijim – jer ovo stvarno jesu pjesme koje možeš slušati u skoro svakoj situaciji.

Foto: YouTube/Pixabay

M.Z.

Pročitajte još:

Obožavaš ove dvije pjesme i znaš im sve riječi? Možda si psihopat?!

Pjesme koje pokreću – ovo su najbolje pjesme za vježbanje

Što slušati dok ste skupa - pjesme za savršeni dejt

prošlost megahitovi pjesme evergreen hitovi Sadašnjost

Još vijesti