Slika nije pronađena

IFPI - međunarodna organizacija koja predstavlja svjetsku diskografsku industriju objavila je koji su to izvođači prošle, 2018. godine, imali najprodavanije albume.

Prošla je godina bila za mnoge izvođače uspješna – od Drakea koji je cijeli svijet oduševio hitom 'In My Feelings' do povratka grupe Queen među najslušanije izvođače zbog filmske uspješnice 'Bohemian Rhapsody'. Ali tko je ipak bio najuspješniji i prodao najviše albuma?

Izvođač koji se našao na prvom mjestu prešao je Arianu Grande, BTS, Ed Sheerana, Eminema... hrpu izvođača koji su svojim novim izdanjima bili na vrhu prošle godine. Najviše prodanih albuma u prošloj je godini, po IFPI-ju, imao Drake. Reper je oborio razne rekorde svojim petim albumom 'Scorpion', a pogotovo viralnim hitom kada su ljudi iskakali iz automobila i plesali na njegov 'In My Feelings'.Drakeova vladavina na prvoj poziciji se tako nastavlja i ove godine. On je jedini izvođač u svijetu koji je po drugi put zaslužio ovo priznanje (prvo priznanje dobio je za 2016. godinu).

Ljestvica koju IFPI svake godine slaže bazira se na prodaji albuma kako u digitalnom formatu, tako i na CD-ima i na vinylima, prodanim singlovima s tog albuma te broj streamova tijekom cijele godine.

Na drugom se mjestu našla korejska pop senzacija BTS koji su imali ogroman globalni uspjeh zahvaljujući albumu 'Love Yourself: Tear'.


Tko se još našao na listi top 10 najprodavanijih glazbenika u 2018.?

Ovako izgleda poredak:

1. Drake
2. BTS
3. Ed Sheeran
4. Post Malone
5. Eminem
6. Queen
7. Imagine Dragons
8. Ariana Grande
9. Lady Gaga
10. Bruno Mars

Foto: YouTube printscreen/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Glazbenih TOP 15 – evo koje smo pjesme, izvođače i albume najviše slušali u 2018. godini

Najtraženiji pojmovi, događaji i osobe u 2018. godini – evo što smo masovno guglali

Koji blamovi! Poznati svjetski brendovi koji su se 'zakopali' u 2018-oj

svijet top lista album najprodavaniji top 10 glazba