Slika nije pronađena

Devedesetih godina top listama diljem svijeta zavladao je dance zvuk, a grupe kao što su 2 Unlimited i La Bouche potpisivale su hitove koje su napamet znali skoro svi tadašnji školarci i školarke.

Brzi dance ritam ubrzo se proširio i na naše područje, pa su se tako i u Hrvatskoj javili izvođači čijih pjesama se rado prisjećamo, a ukoliko ste i vi fanovi dance groznice koja je tada vladala, prisjetite se s nama nekih od popularnih pjesama iz tog doba, a naravno slobodno i zaplešite uz vama omiljeni cro dance hit:

E.T.

Ovaj sastav osnovan je krajem osamdesetih, a kada se dečkima Boytronicu i Darealu pridružila mlada pjevačica Vanna, nastale su mega uspješne pjesme u kojima se vješto kombinirao elektronski zvuk i rap. Njihov najveći plesni hit je svakako 'Tek je dvanaest sati' koji je proglašen i hitom desetljeća.

I. Bee

Iza ovog imena krije se pjevačica Ivana Banfić, a jedan od njezinih najvećih hitova je 'Šumica', pjesma zbog koje su svi hitali na plesni podij.

Ella

Punim imenom Marinela Jantoš, ova pjevačica je nakon par hitova gotovo preko noći iščezla sa scene, a nedavno je objavila da se sprema na veliki comeback.

Senna M

Vlasnik hitova 'Beba' i 'Indijanac' trenutno se bavi glazbenom produkcijom, a Senada Galijaševića svi se najviše sjećaju upravo radi stihova 'Kad si bila ti beba malena…'.

Velina

Ova djevojka ostala je upamćena po samo jednoj pjesmi... Zvuči li vam poznato 'Sherry, sherry'?

Koji dance hit tebi izmami osmijeh na lice?

Sonja Curi
Foto: Youtube

glazba 90-e

Još vijesti