Anti-Valentinovo filmovi

Veljača sve najviše asocira na mjesec ljubavi zbog jednog datuma povodom kojeg mnogi ljubavni parovi slave svoju ljubav. Zaista je lijepo vidjeti sretne i savršene parove, pogotovo na Valentinovo, ali nitko ne razmišlja o onima koji su u tom vremenu sami jer nemaju curu ili dečka. Njima se u toj situaciji definitivno daje premalo prostora.

To što nemaš svoju ljubav za Valentinovo uopće ne mora biti loše. Valentinovo su neki možda počeli shvaćati i preozbiljno pa si samo na taj datum izražavaju ljubav jer je to datum ljubavi, a tebi se sigurno to ne gleda na Instagram storyjima. Osim toga, baš na taj dan su dostupni svi savršeni i romantični filmovi upravo povodom Valentinova, a ti se tada osjećaš loše zato jer si single. No, ne moraš se tako osjećati jer se možeš razvedriti i uz neke druge filmove koji su sve, samo ne savršeni, a to su anti-Valentinovo filmovi. Ovih 9 filmova s našeg popisa će ti se sigurno svidjeti jer prikazuju nesavršenosti brojnih veza i ljubavnih odnosa.

1.Blue Valentine

'Blue Valentine' je film koji prikazuje realnu stvarnost svake veze, pogotovo one dugogodišnje i kako nije sve onako idilično kao u romantičnim filmovima. Svaka veza nailazi na prepreke, pa tako je naišla i ova iz ovog filma zbog mnogih odgovornosti s kojima se parovi moraju susresti, pogotovo u 'odraslom' svijetu. Tako da je ovaj film idealan za sve one koji mrze savršene, ljubavne prikaze romantičnih veza.

 

2.Gone Girl

Za pravo anti-Valentinovo raspoloženje, 'Gone Girl' je odličan izbor. Nakon što nestane djevojka glavnog lika, on odmah postaje prvi osumnjičeni za njezin nestanak, bez obzira na to što su bili zajedno, makar ni njihova veza nije bila uspješna. Upravo zbog neuspješnosti veze on i je osumnjičeni, a radnja samo raspliće još više tajni njihove veze.


3.You Get Me

'You Get Me' je triler koji prati još jednu, također neuspješnu vezu, dvoje srednjoškolaca. Zbog zabave za 'jednu noć', ovaj dečko će proći kroz sulude i nenormalne situacije zbog djevojke s kojom je bio jer je njezina opsesija postala nevjerojatna, tako da će on ubrzo nakon toga požaliti.

4.Nappily Ever After

Ovaj film iz prvog pogleda možda djeluje kao još jedan romantičan film, ali on to definitivno nije. Radnja filma kreće savršeno gdje djevojka ima savršenog dečka, karijeru  i sve što god je mogla zamisliti, ali to sve krene padati u vodu kada ju taj savršeni dečko ostavi. Tek tada se priča zapetlja i onda je sve, samo ne savršena.

 
5.500 Days of Summer

Ako se neki film mora pogledati na Valentinovo, i to pogotovo one osobe koje su single, onda je to definitivno '500 Days of Summer'. Film prati djevojku i njezinog dečka kojeg je ona ostavila, a radnja se zapravo radi o tome kako on pokušava shvatiti gdje je došlo do problema tijekom ljeta jer ga je djevojka ostavila. Krajnji zaključak je da ona jednostavno nije bila zaljubljena u njega što je normalno!


6.The Last Five Years

'The Last Five Years' je film od nekoliko žanrova – komedija, mjuzikl i drama. S obzirom na to da su svi mjuzikl većinom sretni i puni sretnih pjesama, ovdje to nije slučaj. Film prati raspad i totalni kolaps veze dvaju glavnih likova gdje prikazuje razne situacije i njihove osjećaje vezane uz raspad veze, tako da je definitivno jedan od filmova koji zaslužuje biti na ovom popisu.

7.The Love Witch

Ovaj film je kombinacija komedije i horora gdje je u glavnoj ulozi cura koja je vještica. Ona zapravo predstavlja dominantnu ulogu ovog filma jer priprema 'zle' napitke za muškarce koji ne rade nešto kako ona želi ili koji ju jednostavno nisu uspjeli zadovoljiti.


8.Someone Great

Ovaj film sadrži minimalno romantike, ali osim toga je ipak najbitnija poruka koju on nosi. Poruka je ta da će u životu uvijek prijatelji biti ti koji će zajedno s vama prolaziti kroz teške trenutke kroz koje ne možete proći sami. Tako da zapamtite, prijatelji, a ne dečko ili cura!

9.Get Out

'Get Out' je horor film iz 2017. godine koji definitivno pripada u kategoriju anti-Valentinova. Radnja filma pokazuje kako nije sve savršeno i idealno kao u tipičnim romantičnim filmovima jer u ovom slučaju glavni lik odlazi upoznati roditelje svoje djevojke, ali to upoznavanje ne prođe onako kako su ga zamislili.  

Pogledajte još:

Tajna iza haljina Disney princeza: Nije slučajnost da postoje dva tipa haljina! Evo koja je razlika

U Hrvatsku dolazi nova platforma za gledanje filmova – hoćeš li zbog nje otkazati Netflix?

Filmovi koje svaka djevojka treba pogledati u životu: Ovih se 10 mora pronaći i na tvojoj listi

Filmovi veljača valentinovo single Anti-Valentinovo

Još vijesti