Slika nije pronađena

Vrijeme adolescencije je vrijeme formiranja ličnosti pa je vrlo bitno ono što pročitamo u knjigama i na internetu, a pogotovo ono što svakodnevno gledamo.

U teen godinama uglavnom svi posežemo za takvom tv literaturom jer se s tim uistinu možemo poistovjetiti. Svi problemi koji muče mlade na ekranu, muče i nas u stvarnom životu pa zajedno s glavnim junacima prolazimo isto. No, smeta li nas to što vidimo da 17-godišnjake glume osobe od 30 godina?

Kao što primjećujemo ono što fali u teen filmovima i serijama su glumci tinejdžeri, a ovo su i druge važne stvari koje nedostaju:

Ranjivi dečki u teen godinama

Rijetko kada možemo pronaći tinejdžerski film ili seriju koji će prikazati pravog dečka u teen godinama što znači da je emocionalan i vrlo ranjiv. Zbog toga nam je favorit film Podmornica jer u njoj nema nikakvog macho tinejdžera. Iako i on želi seks kao i svi njegovi vršnjaci, njega također brine brak roditelja koji se našao na stramputici kao i o curi kojoj se ne sviđa i druge stvari.


Priče o pravim školskim `odmetnicima`

Ljude koji `odskaču` od školske mase filmovi često prikazuju kao `frikove` s naočalama koji su skroz nespretni. Filmski `odmetnici` uvijek žele postati dio popularne grupe i družiti se s najpopularnijom osobom u školi što uglavnom nema veze sa stvarnošću. Ovom svijetu treba više teen filmova i serija o nepopularnim ljudima koji se teško mogu uklopiti u školu poput Darie.


Glavnih likova koji su gay

Rijetko kada u teen filmu ili seriji vidimo da je glavna cura u priči gay orijentacije ili pak dečko. Nije potrebno ubaciti nekog gay lika sa strane samo da bi se tu i tamo naučila koja lekcija o toleranciji prema spolnim manjinama nego uistinu treba napraviti takvog glavnog lika te pokazati s kakvim se problemima on susreće, a zasigurno su gori nego što ih ima neki `straight` lik.Normalnih tinejdžera

U posljednje vrijeme gledamo hrpu tinejdžerskih filmova distopijske tematike ili pak gledamo likove koji imaju super moći i slične stvari. No, što je s `normalnim`, prosječnim tinejdžerima i njihovim pričama? Posljednji film koji prikazuje uistinu normalne tinejdžere i realne situacije jest Me and Earl and the Dying Girl.


Radnje koja će se maknuti od klišeja klika

Svi tinejdžerski filmovi i serije imaju gotovo sličnu radnju, a to je: jedna grupa protiv druge. Primjerice, tu su uvijek navijačice protiv kojih je skupina štrebera i slično. Filmovi koji su se maknuli od ovog klišeja doživjeli su uspjeh jer takvu radnju smo vidjeli već sto puta krenuvši od filma Punom snagom, cure pa do serije Awkward.
Prikaz tinejdžera koji piju, puše i drogiraju se

Ovom tvrdnjom nitko ne želi reći da se takve loše i ovisničke navike trebaju promovirati u filmovima ili serijama, ali treba tinejdžere prikazati onakvima kakvi jesu. Vrijeme adolescencije je vrijeme odrastanja i eksperimentiranja, barem s alkoholom. Ne možemo glumiti da se to ne događa kada je svuda oko nas, a serija Skins je odradila dobar posao po tome pitanju jer je pokazala tinejdžere u svakakvim izdanjima, ali i posljedice određenog ponašanja, osobito onog povezanog s drogom i alkoholom.


Tinejdžera koji glume tinejdžere

Glumci koji glume tinejdžere uglavnom imaju preko 25 godina što je skroz nepravedno jer jasno je da tinejdžeri uopće tako ne izgledaju. Vrlo je osvježavajuće vidjeti mladu glumicu poput Rowan Blanchard koja ima 14 godina i glumi tinejdžericu što je logično. No, shvaćamo zašto Hollywood angažira starije glumce za te uloge jer tinejdžeri mogu glumiti samo određeni broj sati prema određenim ugovorima.


Nepotrebna pojavljivanja celebova

Ovo se u skorije vrijeme na tv-u nije moglo vidjeti, ali je prije deset godina bilo vrlo napeto vidjeti celebrityja u omiljenoj seriji ili filmu. Nitko ne kaže da drugi celebovi nekada ne gostuju u određenim serijama, ali ondje ne glume sebe nego nekog drugog. Mlađe generacije se neće sjećati, ali bio je glavni hit kada se Britney Spears pojavila u seriji Sabrina, tinejdžerska vještica.

Filmovi teen filmovi i serije nedostaje serije

Još vijesti