Slika nije pronađena

Svi se ponekad osjećamo loše, tužno i jadno i ti su osjećaji posve normalni. Nakon nekog vremena oni se povuku, a mi nastavljamo jači nego prije.

Ali što ako osjećaj tuge ne prolazi i ograničava nas u životu? Tada govorimo o emocionalnom poremećaju zvanom depresija. Ta neprestana patnja uvelike se razliku od povremeno loših raspoloženja.

Iako su lijepi, talentirani, bogati i omiljeni među ljudima, neke slavne face također su se borile s ovim poremećajem:

#Ashton Irwin

Umjesto da se srami svog stanja, pjevač grupe 5SOS otvoreno je progovorio o borbi s depresijom i anksioznošću. Kako je sam objasnio, na taj način je ljudima želio dati do znanja da to nije ništa čega bi se trebali sramiti te da potraže pomoć. 'Bit će dana kada će se tvoja glava naći u vrtlogu depresije i anksioznosti. Samo diši i skoncentriraj se na lijepe stvari u životu' nedavno je savjetovao Ashton svojim fanovima.#Beyonce

Kada danas vidimo njen smiješak, prekrasnu kćer i brižnog muža, zapitamo se kako je moguće da je tako talentirana i uspješna Beyonce bila depresivna? Ali to je činjenica – kraljica B se borila s depresijom tijekom 2000. godine kada je s grupom Destiny's Child objavila album 'The Writing’s On The Wall'. 'Nisam jela i po cijele dane sam bila u sobi. To je bio jako težak period mog života kada sam se neprestano pitala tko sam zapravo i tko su moji prijatelji' otkrila je lijepa pjevačica.


#Nicki Minaj

Danas samouvjereno pjeva i pleše pod svjetlima reflektora, ali Nicki Minaj priznala je da je neposredno prije uspjeha pala u gadnu depresiju. Kako je sama objasnila,' sva vrata neprestano su joj zatvarali pred nosom' i 'ništa nije funkcioniralo'. Srećom, Nicki se nije predala te je nastavila dalje, a danas je jedna od najpoznatijih reperica.


#Brad Pitt

Kada se danas prisjeća tih dana, poznati glumac kaže da mu je 'borba s depresijom bila izvrsna edukacija, poput jednog semestra na fakultetu'. Put u Casablancu u kojoj se susreo sa strašnim siromaštvom otvorio mu je oči i pomogao da prebrodi problem.


#Miley Cyrus

Lijepa pjevačica također je iskusila depresivna stanja, a ponekad su bila prilično gadna: 'Jednom sam se zaključala u sobu, a tata je morao razvaliti vrata. Zafrkavali su me zbog lošeg tena, ali u konačnici uzrok moje depresije nikada nisu bili drugi ljudi. Jednostavno sam se osjećala depresivno' povjerila je Miley.


#Winona Ryder

Mlada glumica imala je problema s depresijom i anksioznošću, pogotovo za vrijeme snimanja filmova. Tako je iznenada napustila set filma 'Kum 3' jer je otišla u kliniku kako bi dobila pomoć i radila na sebi.


#Russell Brand

Glumcu i bivšem suprugu Katy Perry depresija je dijagnosticirana u dobi od samo 11 godina, ali kasnije je utvrđeno da se radi o bipolarnom poremećaju.


Foto: Getty images
I.N.

Pročitajte još:

Depresija je in, jesi li ti out?

Facebook uvodi alat kojim ćeš moći pomoći depresivnom prijatelju

Pjevači koji su se rasplakali na pozornici

Depresija slavni

Još vijesti