Slika nije pronađena

Došlo je vrijeme godine kada gledamo klasik nad klasicima, 'Sam u kući'. Jedan od najzabavnijih dijelova filma su između ostalog i Kevinove zamke koje postavlja lopovima. Bi li te zamke funkcionirale i u stvarnom životu? Sada se zna odgovor.

Znamo već da filmovi nisu realni i da je sve u njima malo 'dodano' radi većeg efekta i kako bi bilo zabavnije gledati. Iznimka nije ni 'Sam u kući'. Bilo da si ga već ove godine pogledala ili ga čuvaš za Badnjak ili Božić, sigurno su ti dobro poznate zamke koje Kevin postavlja provalnicima. Slaže nevjerojatno pametne i zabavne zamke, koje se pokažu uspješne. Ali to je film, pa naravno da će biti takve. Kako bi te iste zamke funkcionirale da ih mi kod kuće napravimo? Bi li uspjeli  uhvatiti provalnike ili bi bile totalni fejl? Prije nekoliko su godina na jednom youtube kanalu napravili eksperimente s nekoliko Kevinovih zamki, da vide bi li stvarno radile.

Isprobali su nekoliko Kevinovim nepodopština. Jedna od njih je užarena kvaka, koja im je odmah zadala probleme već na početku jer ju nisu ni uspjeli zagrijati onoliko koliko je potrebno, već su umjesto da zagriju kvaku, slučajno zapalili cijela vrata. A jedan je liječnik otkrio i da netko uhvati toliko užarenu kvaku, dobio bi trajna oštećenja na ruci, što naravno provalnici u filmu nisu dobili. Proučili su i scenu u kojoj Kevin provalnicima baci kante boje na glavu. U stvarnom  svijetu, to bi im zadalo takve ozljede da bi na mjestu preminuli.

Ono što je glavni zaključak je da da je to bio stvarni život, Kevin bi provalnike sasvim sigurno – ubio. U filmu su se oni svaki put čudotvorno oporavili, ali u realnosti ne bi, zato nemojte ovo pokušavati kod kuće.

Pogledajte još:

Hoće li biti bolji ili lošiji od originala? Disney snima reboot popularnog filma 'Sam u kući'

'Sam u kući' 28 godina kasnije – kratki remake filma postao viralni hit koji želiš pogledati

OMG: jeste li skužili poveznicu između 'Sam u kući' i serije 'Prijatelji'?

kevin film vs. realnost zamke Sam u kući film

Još vijesti