Slika nije pronađena

Život nije bajka nego je uglavnom nepredvidiv i težak pa zato ponekad volimo pogledati i filmove koji ga prikazuju baš takvim.

Tužni filmovi su ono što nas privlači jer volimo vidjeti da postoji još ljudi koji proživljavaju slične nedaće baš kao i mi bez obzira na to što su likovi izmišljeni. Suosjećanje jest ono što tražimo u životu, a ta filmska djela također zahtijevaju dozu empatije.

Nisu svi tinejdžerski filmovi `med i mlijeko` jer zbog nekih smo plakali kao kišne godine. No, da ne biste mislili da izmišljamo, ovo su najtužniji tinejdžerski filmovi uz koje je ridanje dopušteno:

Samoubojstva u mladosti (The Virging Suicides)

Radnja prikazuje pet sestara koje počine samoubojstvo, a priča je smještena u 70-e godine za vrijeme rata u Vijetnamu. Priču praktički pričaju mladići koji postanu opsjednuti tom tragedijom koja još i danas nije razjašnjena. Premda je ovo mješavina komedije i tragedije, u suštini je film vrlo tužan jer što drugo reći o pet samoubojstava.


Gradovi na papiru (Paper Towns)

Film prati 18-godišnjakinju koja nestane noć prije maturalne, a prije nego ode ona pozove svog prijatelja iz djetinjstva da joj pomogne napraviti par spački i osvetiti se bivšem. Njen prijatelj tada prvi put osjeti što znači živjeti, a film je tužan jer je pokazao zbunjenost tinejdžera koji kreću putem odraslih pa se ponašaju dosta nepredvidivo. Film pokazuje koliko naši postupci mogu nekoga povrijediti i učiniti da se ta osoba osjeća poput budale.Charliejev svijet (The Perks of Being a Wallflower)

Ovaj film pokazuje Charlieja koji se u školi sprijateljio s nekoliko ljudi, a njihovo društvo je smatrano frikovima škole. Charlie se počinje zaljubljivati u svoju prijateljicu Sam, a dok se to događa njen brat Patrick vodi borbu sa svojim homoseksualnim osjećajima. Ovaj film je tužan iz više razloga: Charlie se jedva oporavlja od samoubojstva svog najboljeg prijatelja, Patricka često tuku i nazivaju ga `pederom`, a Sam ima grozan ukus za dečke.


Krive su zvijezde (The Fault in Our Stars)

Bez ovog filma ne postoji popis `najtužnijih` teen filmova jer Krive su zvijezde je film uz kojeg je moguće plakati tri dana zaredom. Radnja prati dvoje tinejdžera koji boluju od raka te se kasnije zaljube i pokušavaju imati normalnu vezu. No, uvijek im se nekako bolest ispriječi na putu do sreće, ali oni zapravo jesu sretni. Kraj filma je udarac za sve koji su ga gledati, ali bez obzira na to ovaj film pokazuje drukčiji teen par što je pohvalno.Klinci (Kids)

Gledajući Klince, krećemo sa skupinom tinejdžera, nižeg njujorškog sloja, u potragu za drogom, partijima i seksom. Sve se ovo naizgled čini zabavnim dok zapravo gledajući ne shvatimo da se ovdje radi o dečkima koji su skroz seksualno devijantni. Jedan od glavnih likova, 16-godišnji Telly, pokušava zavesti 12-godišnjakinju, a kasnije objašnjava prijateljima zašto voli djevice. Kasnije scena pokazuje Jennie i Ruby koje se testiraju na HIV, a Jeannie je jedino spavala s Tellyjem. Ona saznaje da je HIV pozitivna, a kraj ovog filma mnogima je slomio srce.


Ako ostanem (If I Stay)

Sve se totalno promijeni za mladu Miu Hall koja doživi prometnu nesreću i padne u komu. Tijekom izvantjelesnog iskustva koje proživljava dok je u komi ona mora odlučiti želi li se probuditi pa živjeti život koji je daleko od onog što je ona htjela. Izbor je samo na njoj, a priča je skroz tužna zbog svega što se događa i što se sve vrti oko mlade osobe koja se bori za život.


Čuvarica svoje sestre (My Sister`s Keeper)

Premda ovaj film nije namijenjen isključivo za adolescente, on prati život čak dvije tinejdžerice koje su sestre. Radi se o tome da mlađa sestra Anna odluči prestati slušati roditelje i davati organe starijoj sestri Kate koja boluje od raka. Na taj potez ju je nagovorila sama Kate, a svi su shrvani njezinom bolešću. Film prikazuje tinejdžericu koja se bori s rakom, a istovremeno pokušava normalno živjeti dok njena bolest potresa cijelu njenu obitelj.Kraljevstvo izlazećeg mjeseca (Moonrise Kingdom)

Dvoje mladih i zaljubljenih adolescenata odlazi u dio grada gdje ih nitko neće naći, a radi se plaži. To sve uzrokuje potragu cijelog grada za njima, a radnja je smještena u 60-ima. Dječak koji je pobjegao je siroče, a Suzy nije. Na kraju ga ipak posvoji lokalni šerif pa film završava s `happy endom`.


teen filmovi tinejdžerski filmovi najtužniji filmovi

Još vijesti