Slika nije pronađena

U nastavku pogledajte koji vas filmski noviteti očekuju u kinima u veljači:

Nema zemlje za starce

8 nominacija za nagradu Oscar, dobitnik 2 Zlatna Globusa

Nema zemlje za starce je hipnotička priča dobitnika Oscara Joela i Ethana Coena, temeljena na priči dobitnika Pulitzera Cormaca McCarthya. Vrijeme je današnje, kad su konjokradice zamijenili šverceri drogom, a mali gradovi postali strelišta. Priča počinje kad Lewelyn Moss pronađe kamionet okružen mrtvacima. U njemu se nalaze velika količina heroina i 2 milijuna dolara. Kad Moss uzme novac, pokrene se lavina nasilja koju ne može zaustaviti ni zakon. Dok se Moss trudi izbjeći progonitelje – posebno njihovog vođu kojemu nije stalo ni do čijeg života (Javier Bardem), film razlaže kriminalnu scenu u Americi, temama drevnima kao Biblija i krvavima kao jutrošnje vijesti.

Redatelji: Joel and Ethan Coen

Uloge: Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Javier Bardem, Woody Harrelson

U kinima od 7. veljače

Propušteni poziv

(One Missed Call)

U natprirodnom trileru Propušteni poziv čitav niz ljudi primi zastrašujuću telefonsku poruku o vlastitoj smrti. Iako mogu obrisati poruku, došli su na red. Beth Raymond je u šoku kad joj dvoje prijatelja na stravičan način umre u razmaku od svega par dana. Što je još gore, zna da su oboje dobili poruke na mobitele od kojih su se smrzli - bile su to zastrašujuće snimke njihovih vlastitih posljednjih trenutaka.

Nemoguće - jer su poruke stigle nekoliko dana prije smrti, ali umrli su upravo onako kako su poruke predvidjele.

Redatelj: Eric Valette

Uloge: Edward Burns, Shannyn Sossamon, Azura Skye

U kinima od 7. veljače

P.S. volim te

(P.S. I Love You)

Ekranizacija apsolutnog književnog hita Cecelie Ahern u kinima za Valentinovo!

Holly Kennedy je udana za ljubav svog života, strastvenog i šaljivog Gerrya. Ali Gerry podlegne bolesti, i Hollyin život se gasi. Može joj pomoći samo osoba koje više nema. Tko je poznaje bolje nego Gerry? Zato je dobro da je on planirao budućnost. Prije smrtije napisao seriju pisama koja će voditi Holly kroz žalovanje, ali i pronalaženje same sebe. Prva poruka stiže na njen trideseti rođendan u obliku torte i trake na kojoj joj Gerry nalaže da slavi samu sebe. Tijekom sljedećih tjedana i mjeseci dolaze još brojne poruke od kojih je svaka poziva na novu avanturu, a sve su potpisane jednako: P.S. volim te. Vođena Gerryevim riječima, Holly kreće na dirljivo, uzbudljivo i često smiješno putovanje koje smrt pretvara u početak novog života.

Redatelj: Richard LaGravenese

Uloge: Hilary Swank, Lisa Kudrow, Gerard Butler, Jeffrey Dean Morgan

U kinima od 14. veljače

Rat Charlieja Wilsona

(Charlie Wilson’s War)

Rat Charliea Wilsona je nevjerojatna istinita priča o kongresmenu koji je volio zabavu, dami iz visokog društva koja je voljela činiti dobro i agentu CIA-e koji je volio dobru borbu, a zajedno su izveli najveću tajnu operaciju u povijesti.

Charlie Wilson je kongresmen iz Teksasa, iza čije su se vanjštine skrivali bridak politički um, patriotizam i razumijevanje potlačenih. Tijekom ranih 1980.-tih, potlačen je bio Afganistan. Charlieva dugogodišnja prijateljica i povremena ljubavnica Joanne Herring, jedna je od najbogatijih žena u Teksasu i snažan borac protiv komunizma. Vjerujući da Amerika ne čini dovoljno, nagovorila je Charliea da pomogne Mudžahedinima - kako nitko drugi nije htio – novcem i oružjem za obranu. Charliev saveznik u ovom teškom pothvatu bio je agent CIA-e Gust Avrakotos.

Redatelj: Mike Nichols

Uloge: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman

U kinima od 14. veljače

Sweeney Todd - Đavolji brijač Fleet Streeta

3 nominacije za nagradu Oscar, osvojena 2 Zlatna Globusa

Iz gotičke imaginacije Tima Burtona izranja Sweeney Todd, u krvavoj priči punoj glazbe, ubojstava, melodrame i ljudske očajničke želje za osvetom!

Benjamin Barker vraća su u London nakon 15 godina nepravednog zatočeništva u Australiji. Sad traži osvetu, smrt suca koji ga je odvojio od obitelji i oteo mu ženu i tek rođenu kćer. U gradu otvara brijačnicu pod lažnim imenom Sweeney Todd. Kad sazna da mu se žena otrovala nakon što ju je sudac zlostavljao, Sweeney postaje demonski brijač. Dokazi o nikad kasnije viđenim mušterijama nestaju u mesnim pripravcima njegove suučesnice gospođice Lovett...

Redatelj: Tim Burton

Uloge: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

U kinima od 21. veljače

Gonič zmajeva

(Kite Runner)

Postoji način za ponovno postati dobar! Epska priča o očevima i sinovima, prijateljstvu i izdaji, koja nas vodi u Afganistan. Vrijeme je pada monarhije, ruske invazije i začetaka talibanskog terora. Najbolji prijatelji, dječaci Amir i Hasan, koji uživaju u puštanju šarenih zmajeva nebom, uskoro će biti razdvojeni zauvijek.

Amirov čin izdaje prema prijatelju pokrenut će katastrofu, ali na kraju i veliki pothvat za iskupljenjem. Pothvat koji će ga dvadeset godina kasnije iz sigurnosti života u Americi vratiti u Afganistan. Pod željeznom čizmom talibana, on će iskoristiti svoju posljednju šansu da stvari stavi na pravo mjesto.

Redatelj: Marc Forster

Uloge: Khalid Abdalla, Homayon Ershadi, Philip Seymour Hoffman

U kinima od 28. veljače

kina veljača Filmovi