Slika nije pronađena

Kategorija najboljih filmova nominiranih za Oscare ove godine ima definitivno veliku konkurenciju. Razlog tome su  slični, inspirativni i dramatični žanrovi svih nominiranih filmova, tako da će na kraju vjerojatno samo nijanse presuditi koji je onaj najbolji da osvoji titulu prestižnog Oscara.

Službeni Oscari 2021. godine održati će se 25. travnja. Nominacije su bile objavljene još u veljači, ali je podjela Oscara bila odgođena za kraj travnja. Ovogodišnja dodjela tih prestižnih nagrada će definitivno ostati upamćena kao najčudnija do sad zbog cjelokupne situacije u 2020.-toj godini kada većina kina uopće nije radila. Na taj način su gledatelji još uvijek zakinuti jer ne mogu pogledati sve nominirane filmove besplatno, osim ako nisu pretplaćeni na neki od streaming servisa. U svakom slučaju, donosimo popis filmova i trailera koji su nominirani u kategoriji onih najboljih tako da prema traileru možemo pretpostaviti i željno iščekivati da pogledamo svaki od nominiranih!

1.The Father

The Father je film koji je mnoge ostavio bez daha – osim što u njemu glumi poznati Anthony Hopkins, priča prati ostarjelog muškarca koji se mora naučiti nositi sa svojim gubitkom pamćenja uz sve druge dodatne zaplete i rasplete radnje.

2.Judas and the Black Messiah

U ovom filmu se radi o biografskoj drami koja se temelji na izdaji doušnika FBI-a zbog čega i ima tako zanimljiv i upečatljiv naslov. Smatra se jednim od najboljih filmova godine, a Oscari će pokazati je li zaista tako.

3.Mank

Još jedna biografska drama pod nazivom 'Mank'. Zanimljivost ovog filma je ta da je scenarij bio napisan još davnih 90-ih godina prošlog stoljeća, a u međuvremenu je scenarist preminuo. No, film je svakako ugledao svijetlo dana i tako se pojavio kao nominiran za Oscare – znači vrijedilo je!

4.Minari

Možemo reći da se ovdje radi o jako teškom filmu – film prati obitelj migranata iz Sjeverne Koreje u 1980-ima. S obzirom na režim koji djeluje u toj državi već godinama, sigurni smo da radnja ostavlja težak finalni dojam.

5.Nomadland

Naslov ovog filma nam otprilike otkriva i njegovu radnju – radi se o ženi koja je odlučila živjeti nomadskim načinom života diljem cijele Amerike. No, zanimljivost je da je nedavno izašao i dokumentarac o tome kako je nastao ovaj film – dva u jedan!

6.Promising Young Woman

'Promising Young Woman' je film drugačijeg žanra od svih prethodnih nominiranih – radi se o komediji gdje se djevojka želi osvetiti za smrt svoje najbolje prijateljice. Međutim, s obzirom na to da se više radi o komediji nego o trileru, nismo sigurni je li ovom filmu mjestu među svima nominiranima, ali će dodjela Oscara pokazati zaslužuje li zaista to mjesto!

7.Sound of Metal

Ovo je još jedna inspirativna drama koja prikazuje život jednog bubnjara. No, zanimljivost radnje je ta da taj bubnjar odjednom počinje gubiti sluh, osjetilo koje je najbitniji element kod stvaranja glazbe. Već do sada je osvojio razne nagrade, kao i one za najbolje glavne glumce.

8.The Trial of the Chicago 7

Povijesna drama 'The Trial od the Chicago 7' je nešto ozbiljnije, političke tematike jer se radi o grupi prosvjednika protiv Vijetnamskog rata u 20.-tom stoljeću. Film je doživio ogromnu popularnost nakon svojeg izlaska zbog realističnih prikaza, a redatelj je scenarij dovršio još prije 14 godina!

Pogledajte još:

Horori koji su stvarno strašni: 9 filmova zbog kojih nećeš spavati noćima

Najčudnijih 9 stvari iz Disney crtića koje nikako nemaju smisla – a koje nismo primijetili

Filmovi koje ti nikada ne bi palo na pamet pogledati: 9 naslova koje preporučuju dečki

Filmovi nominirani filmovi lista oscari oscari 2021

Još vijesti